Afrodisiacum | Werken lustopwekkers echt?

afrodisiaca

Wat is het?

Een afrodisiacum is een stof of voedingsmiddel waarvan wordt aangenomen dat het, het seksuele verlangen verhoogt. Het heeft een stimulerende werking op onze seksuele drift of zelfs rechtstreeks op de geslachtsorganen.

Afrodisiaca zijn vernoemd naar Aphrodite, de oude Griekse godin van liefde, schoonheid en lust.

Maar waarom?

Er zijn een aantal redenen waarom mensen een afrodisiacum (libido verhogend voedsel) willen nemen. Bijvoorbeeld om hun seksleven te verbeteren. Dergelijke redenen kunnen een laag libido zijn of om seksuele prestaties te verbeteren, maar soms willen mensen gewoon proberen meer van seks te genieten. (and who is gonna blame them, right?)

Of bepaalde voedingsmiddelen echt een stimulerend effect hebben op het seksueel verlangen, is nog niet wetenschappelijk bewezen. (Ondanks het feit dat er enorm veel over te lezen is!) Toch kan het geen kwaad om het zelf eens uit te proberen. Want wat eigenlijk wetenschappelijk verifieerbaar is: samen koken en eten is leuk en brengt ons dichter bij elkaar.

Seks drive!

De krachten die seksuele opwinding opwekken zijn zowel mentaal als fysiek. Seksuele opwinding kan mentaal worden veroorzaakt door gedachten en fantasieën, het lezen van een erotisch boek, praten over seks of een naar muziek luisteren die opwindend is. (We kennen allemaal wel zo’n ‘steamy-bedroom’ Spotify lijstje waar het een en ander ooit op gebeurd is). Het kan worden veroorzaakt door puur visuele prikkels (dus iets wat we zien) – een woest aantrekkelijk persoon, porno, naaktheid noem het maar op!
En het kan uiteraard gestimuleerd worden door fysieke prikkels; het aanraken van iemand, tongzoenen en uiteraard seksen.

Seksuele opwinding wordt meestal bewust getriggerd, maar het kan ook onvrijwillig optreden. (Vervelend wel wanneer je het niet wilt of op een ongemakkelijk moment, maar hey; niks aan te doen! Gebeurt gewoon – je bent gelukkig niet de enige!) Bijvoorbeeld een orgasme krijgen terwijl je slaapt is een voorbeeld van onvrijwillige opwinding. Kan niemand iets aan doen, is gewoon een vieze droom geweest.

In balans

Hoe heeft dit alles te maken met afrodisiaca? De chemie van het lichaam speelt een grote rol in het functioneren van het lichaam en de hersenen – de ultieme controller van onze zin in seks. Dit wordt sterk beïnvloed door de stof die we tot ons nemen (denk aan alles wat we eten en drinken) en door onze levensstijl. Of het nu gaat om ons voedsel, medicijnen, kruiden, hormonen, vitamines en mineralen dit zijn allemaal chemicaliën die onze chemie en onze seksualiteit beïnvloeden.

Kies je eigen lustopwekker!

Oesters

Hoe vaak heb je het wel niet gehoord? ‘Van oesters word je geil’ Dit is dus een afrodisiacum! Wel is het belangrijk om erbij te vermelden dat 1 oestertje zijn werk niet doet, dus wees niet bang als je na eenmaal een oester eten niks daar beneden óf boven voelt gebeuren, het effect komt pas vanaf 13 oesters hebben we onderzocht. Flink wat slurpen dus!

Vijgen

Adam en Eva waren de eerste smeerkeesjes op de wereld blijkt. De vijgenband die zij dragen om hun intieme delen te bedekken is ook een afrodisiacum! Het heeft ook een tijd symbool gestaan voor het vrouwelijk geslachtsdeel – de va-jay-jay, de poes, het vulvaatje!

Honing

Honing is voor beide geslachten een erg lustopwekkend product. Los van dat het zoet is en heerlijk is bij elk soort gerecht, stimuleert honing het testosteron bij mannen en de oestrogeen bij vrouwen. Een zoet dessert met honing is dus zeker weten een goed idee!

Bananen

Bananen staan ook op de lijst van Afrodisiaca. Veel mensen zullen beweren dat het met de vorm te maken heeft. Lang, krom – nahja, je weet wel… het lijkt ergens op. (maar gezien er veel soorten van liefde zijn, weet ik niet of dit persé een reden heeft dat het lustopwekkend is). Pas wel op met teveel bananen, deze verstoppen namelijk gigantisch! Het laatste wat je wilt is obstipatie voor een week. Dus goed nadenken bij het (over)consumeren hiervan.

Chocolade

Last but not least: wie kent hem niet, chocolade! Ze is de vriend van iedere vrouw tijdens ‘that time off the month’. (en wellicht ook van de partner, wie zal het zeggen). Chocolade staat er bekend om dat het verzacht en comfort geeft. Daarnaast heeft het dus ook een goede werking op ons libido. Wij hebben gelezen dat iedere dag een stuk pure chocolade zorgt voor een stijging in je libido en dit zelfs naar ongekende hoogtes zou tillen. Nou, inslaan die handel!

Likken maar

Met de zomer op komst hunkeren we al gauw naar verkoeling. Wij hebben het beste van twee werelden voor jou gecombineerd! Onze onwijs leuke piemelijsjes met de smaken van Afrodisiaca. Stap voor stap leggen we je uit hoe je deze smakelijke likkers zelf thuis kan maken.

Geniet en veel plezier gewenst!