BDSM | Bondage & Discipline

Net zoals vele anderen heb je vast al eens gehoord van de term ‘BDSM‘, maar wist je ook dat dit een verzamelnaam is? Graag nemen we jullie deze maand mee met het uitleggen van de verschillende soorten van BDSM. In deze blog vertellen we jou meer over ‘BD‘, oftewel: Bondage & Discipline. Bondage is veel voorkomend, waardoor dit ook het meest bekend is. In het kort, bondage is het het afnemen van de bewegingsvrijheid van jouw partner. Discipline, dit is een term die niet veel mensen kennen. Terwijl je waarschijnlijk wel weet wat het is. Discipline is namelijk het geven of het uitvoeren van verschillende opdrachten en hier een straf aan ophangen. Dit hoeft geen echte straf te zijn, maar kan ook zeker gespeeld zijn.

Samen op bondage avontuur

Wat leven wij op dit moment toch in een fijn tijdperk. Alles wat je moet weten over bondage & discipline kan je tegenwoordig gewoon vinden op het internet. Mensen zijn ook een stuk opener geworden over hun voorkeuren. Vroeger moest je het maar doen met de huis, tuin en keukenspullen. Nu kan je gewoon iets discreet online bestellen. Zo weet niemand wat jij en jouw partner uitspoken in de slaapkamer. Je kan er heel open over zijn, maar hoe leuk is het om een klein geheimpje samen met jouw partner te hebben? 😉

Wat belangrijk is bij BDSM is dat je de persoon waarmee je dit avontuur wilt aangaan volledig vertrouwt. Bespreek ook zeker samen wat jullie wensen zijn en wat jij van de ander verwacht. Zijn jullie klaar met het bespreken van jullie wensen? Gaan jullie eindelijk die stap ondernemen? Dan zijn er genoeg spannende attributen die jullie kunnen gebruiken tijdens jullie ontdekkingsreis!

Let’s begin!

Finally! Je hebt besloten om te gaan experimenteren met bondage. Met kriebels ga je op zoek naar de perfecte set om mee te starten. Maar je loopt al snel tegen het probleem aan dat je niet precies weet waar je naar moet zoeken… We got you! Natuurlijk, wij helpen graag met het uitleggen wat het beste bij jullie wensen past.

Voordat je begint met het gebruiken van een van deze leuke bondage-tips, is er een heel belangrijke ongeschreven regel in de BDSM-wereld. Spreek altijd samen met jouw partner een stopwoord af! Mocht een van jullie iets niet prettig binden, roep dan dit woord. Hierbij is het van belang dat de activiteit direct stopt. Ga samen op zoek naar wat jullie prettig vinden tijdens het experimenteren van BDSM. Zo halen jullie er beiden plezier uit, enjoy! 😉

1. Communicatie: Praat openlijk en eerlijk met je partner(s) over je verwachtingen, grenzen en verlangens. Dit helpt bij het opbouwen van vertrouwen en zorgt ervoor dat iedereen op dezelfde pagina zit.

2. Safe-words: Gebruik safe-words of gebaren om de activiteit onmiddellijk te stoppen als dat nodig is. Kies woorden die duidelijk en gemakkelijk te onthouden zijn voor alle betrokkenen.

3. Start langzaam: Begin met eenvoudige en zachte bondage- en discipline-activiteiten voordat je naar meer geavanceerde technieken gaat. Bouw vertrouwen en comfort op voordat je de intensiteit verhoogt.

4. Leer de juiste technieken: Investeer tijd in het leren van de juiste technieken voor bondage, zoals het correct vastbinden van touwen of het gebruik van handboeien. Zoek naar betrouwbare bronnen, handleidingen of zelfs workshops om je kennis te vergroten.

5. Gebruik geschikte materialen: Zorg ervoor dat je materialen van goede kwaliteit gebruikt die veilig zijn voor de huid en niet te strak knellen. Vermijd materialen die gemakkelijk kunnen breken of de bloedcirculatie belemmeren.

6. Veiligheidsmaatregelen: Ken en begrijp de noodprocedures voor het geval er zich een noodsituatie voordoet, zoals het snel kunnen losmaken van vastgebonden touwen of het verwijderen van handboeien. Houd daarom altijd ‘safety scissors’ (een schaar) bij de hand zodat je jouw partner zo nodig kunt losknippen.

7. Controleer de gezondheid: Wees voorzichtig bij het vastbinden van delen van het lichaam die gevoelig zijn voor blessures, zoals gewrichten of zenuwuiteinden. Controleer regelmatig de bloedcirculatie en gevoeligheid van de gebonden persoon.

8. Vertrouwen en respect: Bouw een basis van wederzijds vertrouwen en respect op met je partner(s). Respecteer elkaars grenzen en stop onmiddellijk als iemand zich ongemakkelijk voelt of ongewenste pijn ervaart.

9. Nazorg: Besteed aandacht aan nazorg na een B&D-activiteit. Dit kan onder andere betekenen dat je zorgt voor lichamelijke verzorging, knuffelen, praten of andere vormen van affectie om de emotionele nabijheid te versterken.

10. Opleiding en gemeenschap: Zoek naar educatieve bronnen, workshops of groepen waar je kunt leren van ervaren beoefenaars en waar je vragen kunt stellen. Deelname aan een betrouwbare gemeenschap kan een waardevolle ondersteuning bieden bij het verkennen van bondage en discipline.

Onthoud dat elke B&D-relatie uniek is en dat het belangrijk is om je eigen comfortniveau en grenzen te respecteren. Veiligheid, toestemming en communicatie staan altijd voorop bij het verkennen van bondage en discipline.

Hit me, baby!

Discipline! Dat is een term die we zeker niet mogen vergeten. Wil jij jouw partner straffen? Snoer je partner de mond door een mouth gag te gebruiken. Je kunt ook gebruik maken van een aantal zweepjes. Hier heb je genoeg variatie in! Zweepjes zijn in het algemeen aardig flexibel. Wil je een hardere aanpak? Neem een paddle! Hier kan je hardere tikken mee geven. Wie niet luistert, moet voelen! Maar doe dit wel door de wensen van jouw partner te respecteren. 😉

Verbreed jouw kijk op de BDSM-wereld. Ga op onderzoek en wie weet vind je het fantastisch! Domineer jij of ben je toch meer het onderdanige type? Who Knows? 😉