Blozen met Bo | Calm your tits!

BMB

Borsten, boezem, tetten, melkzwammers, theezakjes, jetsers – de tiet komt in vele vormen en maten. Vandaag neem ik jullie mee in de wonderen wereld van mijn (onze) voorgevel!

Los in het kooitje

Zelden draag ik een bustehouder (oftewel; bh). Niet omdat ik dit niet mooi vind, ik ben namelijk een enorme liefhebber van mooie lingerie. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Echter komen deze merendeels uit de kast voor de ‘speciale gelegenheden’ – moet ik dit toelichten? Ik bedoel uiteraard; sexy-sexy time. Wanneer ik een vrije dag heb, draag ik niks. Los in het kooitje.

Wist je trouwens dat de bh, zoals wij die nu kennen, nog niet eens zo heel lang bestaat? De eerste (moderne) bh kwam pas in de late 19e eeuw tot stand en werd pas in het begin van de 20e eeuw een wereldwijd succes. Voor de introductie van deze ‘ondersteuner’ droegen vrouwen overhemden en korsetten als onderkleding. Bh’s zouden meer bewegingsvrijheid en ondersteuning bieden.

Ik begrijp het niet. Ik voel mijzelf namelijk allesbehalve bevrijd met zo’n ding aan. Kan niet wachten tot ik thuis ben, na een hele dag de hort op, om mijzelf van dat ding te ontdoen. Hoppa, trap mijn schoenen uit, wissel mijn kleding in voor een comfortabel setje en ruk die bh van mijzelf af (er is geen vent die dit met zoveel passie kan nabootsen – trust me!). Eenmaal uit, sta ik eerst een minuut lang aan mijn tieten te krabben en wrijven om vervolgens luidkeels te zeggen; ‘Hè hè eindelijk, lekker!’.

Ze kunnen beter over je fiets tetten dan over je tet fietsen

Wanneer je zelden tot geen bh draagt, zal je zien dat je veel bekijks trekt. Ze kijken je borsten nog net niet je top uit. Mensen zijn ergens toch ietwat onder de indruk over het feit dat je dat doet. Heeft dit te maken met onzekerheid of schaamte? Of is het een zeker beeld wat we maar na moeten leven?

Ik schaam mijzelf namelijk totaal niet voor mijn voorgevel, integendeel zelfs. Deze dames mogen er zeer zeker wezen! Recht vooruit staande jetsers met een beschaafd tepel formaat. Mij hoor je niet klagen hoor!

Maar het doet toch iets met de mensheid. Enige tijd geleden dwarrelde ik, bh-loos rond op een festival. Heerlijke deuntjes en fijne dansjes. Vrij voelen op een feestje, zowel mentaal als fysiek. Mijn borsten waren het onderwerp van de avond. ‘’Nee, ik heb het niet koud – ik heb het gewoon erg naar mijn zin’’. Leave me and the girls alone, please!

Nietsverhullend, wel prachtig

Hoewel de aandacht, tot op een zekere hoogte, charmant was, zette het mij toch weer aan het denken. Waarom zijn we er zo door gefascineerd? Ik bedoel; wanneer je geen bh draagt, zullen mensen je vreemd aankijken en zelfs vragen wat de reden daarvan is. Echter wanneer je wél een bh draagt, hoor je daar nooit iemand over. Dat zou bijna gek zijn, toch? Iemand die je ineens random vraagt; ‘hey, waarom heb jij een bh aan?’.

Wat maakt het dan zo bijzonder? Ik denk toch dat dit te maken heeft met het idee van iets wat nèt niet verhullend genoeg is. We zien tepels, we zien de vorm van de tiet, maar ze laten zich nog niet helemaal zien. Dat maakt het toch wat spannend hè? Als een soort kerstcadeau van Rituals óf Victoria Secret; we weten dat de inhoud erg leuk is, maar helemaal zien, doen we het nog niet! Het prikkelt onze zintuigen op meerdere levels. Interessant.

Ontdek je plekje   

De aanwezigheid van mijn loshangende meloenen werd ook niet onopgemerkt door een zekere flamboyante knappe man op dat festival. Volgens mij had ik een tietenman (wat dat dan überhaupt ook mag betekenen) aan de haak geslagen. Jackpot; (s)lets go!

Wanneer de juiste zintuigen geprikkeld worden, kan er een groots verlangen ontstaan. Onze belangrijkste zenuwen brengen signalen van ‘het plekje’ naar onze hersenen. Ik dacht altijd dat mijn tepels gevoelloos waren, maar deze hadden – tot op heden – nog nooit de juiste stimulatie ontvangen. Er was nog nooit tijd voor genomen. Maar deze borstenman, die nam zijn tijd wel. Langzaam ontdekte hij een plekje dat voor mij nog wat onbekend was, een nieuwe erogene zone. En samen gingen we op ontdekkingsreis. Over de heuvels… Voorbij de bergen… (om maar even in thema te blijven hè). Hij bracht mij keer op keer weer ‘thuis’, door beide vriendinnen evenveel aandacht te geven. Wat een fijn plekje en wat een gretige krengen want ze verlangen nu alweer naar zijn aanraking.

Zal ik hem anders de volgende keer verrassen met een sieraad?

Free the tit

Wanneer je niet kan wachten tot je eindelijk die bustehouder uit mag doen, aan het eind van een drukke dag. Dan geef ik je het volgende mee: laat deze gewoon thuis, vertrek zonder! Waarom zou je jezelf zo onwijs kwellen? Geniet. Het leven is te kort om jezelf opgesloten te voelen. Om jezelf te martelen met een stuk kledij dat helemaal niet fijn zit.

Let them hang loose! En laten we elkaar alsjeblieft allemaal in waarde laten; groot, klein, nep, echt, geen… elke tiet is welkom. Laat je meisjes zichzelf thuis voelen en vind jezelf een persoon die ze waardeert, in of uit het ‘kooitje’.

Liefs, Bo(rsten)