KAAT | Bring on the Horny Holidays

Doet jullie seksleven ook een winterslaapje?

De herfst is weer in het land. En met het vallen van de bladeren, zie ik dat veel van mijn cliënten (of mijn mensen, zoals ik ze liever noem), het moeilijker krijgen. We vertrekken naar ons werk als het donker is, en als we terugkomen is het alweer donker. Jak. Dat motiveert niet om nog weg te gaan of om te bewegen. We krijgen bovendien minder zonlicht op ons lijf en maken daardoor vaak te weinig vitamine D aan, nog een reden waarom we ons vaak minder goed voelen. Psychologisch is de herfst dus vaak een uitdagende periode: we zitten minder goed in ons vel en zijn wat neerslachtig. Dat maakt vaak ook dat we minder zin in seks hebben: zin in seks is namelijk iets dat bio-psycho-sociaal bepaald is. En die ‘psycho’, die zit in de herfst soms een beetje tegen.

Seks als dé remedie voor die vervloekte winterdip

Daar kan je je bij neerleggen, en dat mag ook. Je hoeft niet week in week uit een spetterend seksleven te hebben. Als het voor jullie allebei oké is dat je seksleven een winterslaapje doormaakt, is dat geen probleem. Maar misschien voel je wel dat een fijn seksleven ook net iets meer energie en misschien wel levensvreugde geeft? Misschien dat een nieuwe wind in jullie seksleven net de perfecte remedie voor die winterdip is? Ik vind het in elk geval het proberen waard….

Je hebt samen zijn en samen zijn…

Natuurlijk kan het sowieso helpen om tijdens de feestdagen voldoende tijd voor elkaar te nemen. Om niet elke dag vol te plannen met sociale verplichtingen (die derde kalkoen smaakt toch ook zo lekker niet meer), maar af en toe cosy thuis te blijven en écht tijd met elkaar door te brengen. Dat leidt sowieso tot meer emotionele intimiteit en jullie weten ondertussen: emotionele intimiteit leidt vaak tot lichamelijke intimiteit. Gewoon meer écht samen zijn, zorgt vaak ook voor samen zijn tussen de lakens. En dat is fijn natuurlijk!

Elk feest zijn eigen seksuele oppepper

Maar kijk, het zijn de feestdagen, dus dan mag het toch allemaal net wat feestelijker. Net wat uitbundiger, net wat beter over nagedacht, net wat uitgedoster. Laten we die spirit vertalen naar jullie bed-avonturen! Ik geef jullie graag wat inspiratie…

Sinterklaas

Beginnen doen we natuurlijk met het feest van de goedheilig man. Sinterklaas! Misschien ligt het aan mij, maar ik vind dat de pieten met hun roe en zak, toch echt de ideale setting creëren om eens na te denken over een BDSM-getint rollenspel… Wie goed is, krijgt lekkers, wie stout is de roe. Toch? Al kan dat lekkers natuurlijk juist die roe zijn… Ik zeg altijd maar: ik ben ook dit jaar stout genoeg geweest!

Plan dus dit jaar jullie eigen pakjesavond in, nadat de pakjesavond van de kinderen afgelopen is. Pak eerst elkaar uit en tover vervolgens wat BDSM-attributen uit de zak. Waarom spreken jullie bijvoorbeeld niet af om elkaar 2 BDSM-getinte cadeautjes te kopen? Dat mag indrukwekkend zijn, maar met een simpele massagekaars en een blinddoek kan je het ook al erg leuk maken…

Kerst

Kerst is natuurlijk het feest van gezellig samen zijn, lekker eten en drinken. Vertaal dat eens lekker old skool naar de slaapkamer. Zorg dat de kinderen ergens rondom kerst uit logeren zijn en steek vervolgens de haard (of de kaarsjes aan). Scoor een goedkoop schapenvelletje uit de Ikea en voorzie de nodige lekkere hapjes en een goede fles wijn. Verder doe je deze avond alle schermpjes op slot. Het enige wat toegelaten is, is elkaar om de beurt muziek te laten horen. Zo leer je elkaar opnieuw kennen en kan je in alle rust van elkaar genieten. Natuurlijk is het aan te raden die muziek aan het eind van de avond een zwoeler tintje mee te geven en dat schapenvelletje volledig te benutten…

Oud en nieuw

Daar waar we kerst vaak met onze familie vieren, is Oud en Nieuw toch eerder een feest om met vrienden te vieren. Samen aftellen naar het nieuwe jaar en ondertussen een dansje doen. Nog even uit je bol gaan! Ja… Dat leent zich uiteraard perfect voor het spelen met een speeltje op afstandsbediening. Tegenwoordig heb je hier erg veel keuze in: je hebt de normale vaginale balletjes met afstandsbediening, maar je hebt ook een fijne slipvibrator, die zowel bij hem als haar gebruikt kan worden. En natuurlijk is er ook de ‘In Control by Kaat’: een penisring op afstandsbediening. Ik zou dus voorstellen om deze te combineren. Elk een speeltje in, elk een afstandsbediening… Let the fun begin!

Katerseks

En de laatste die uiteraard niet in dit rijtje kan ontbreken, is the good old katerseks. Vooral mannen met een kater geven vaak aan om meer zin in seks te hebben (dit mede door een verhoogde testosteronproductie). Zet de kindjes voor één keer ’s ochtends achter de tv met wat cornflakes en ga voor slome ochtendseks. Ditmaal hoeven er geen toeters en bellen bij. Het feit dat jullie vermoedelijk op een ander moment van de dag dan normaal vrijen, zorgt voor de variatie!

Bij deze dus wat inspiratie, maar hou jezelf zeker niet in om die feestdagen op een andere manier extra spannend te maken en zo die winterblues te verslaan!