KAAT | Een kinky handjob: de perfecte afwisseling

10 tips voor een mindblowing handjob

Door seksuologe Kaat Bollen.

Rare tijden

Hmm, ik heb het gevoel dat ik mijn blogs al een aantal maanden steeds op dezelfde manier begin. Wat zijn het rare tijden. Dan lijken we het Corona-beest verslagen te hebben, dan duikt het weer in alle hevigheid op. En dat begint te wegen. Ik merk aan de cliënten in mijn praktijk dat zowat iedereen het er eigenlijk mee gehad heeft. Ik ook. Logisch, wij mensen zijn gezelschapsdieren. We hebben gezelschap en aanraking nodig. Het liefst rechtstreeks.

En bijzondere momenten, die willen we met elkaar kunnen delen. Zo ben ik afgelopen maand afgestudeerd op mijn therapeutenopleiding én ben ik verhuisd naar ons nieuwe huis. Maar een afstudeerfeestje of een housewarmingparty zit er niet in. En dat is jammer. Maar, we zullen nog even moeten volhouden met zijn allen, zodat we dat enge virus uitgeroeid krijgen. Niet leuk.

Seks als helpende strategie

Ook koppels beginnen meer en meer te worstelen met de coronamaatregelen. Daar waar ze in het begin vaak nog genoten van de extra qualitytime en investeerden in hun seksleven (ik voorspel dat er veel baby’s door de Corona-crisis geboren gaan worden!), valt dat nu allemaal wat stil. We zijn het beu. We willen ons normale leven oppakken, ook ons normale seksleven. Maar dat zit er voorlopig nog even niet in.

Het komt er dus op neer om de moed niet op te geven, ook niet op seksueel vlak. Zeker in tijden dat we gestrest zijn is het namelijk extra belangrijk om te blijven vrijen. Vrijen met elkaar is namelijk niet alleen opwindend, maar ook heel verbindend. Het biedt troost en geruststelling, het versterkt de connectie die je met elkaar hebt en het, jawel, verlaagt stress. In feite is een goed seksleven dus belangrijk in de strijd tegen Corona!

Kleine variaties doen het hem

Vaak als ik begin over het seksleven beter maken, zie ik dat mensen me met een angstige blik aankijken. Alsof ik meteen van hen verlang dat ze elke dag minstens drie standjes uit de Kamasutra doen. Niet dus! Ik heb ook kinderen, ik weet dat je daar niet elke dag (of elke week, of elke maand…) de energie voor hebt. En het hoeft ook niet altijd zo uitgebreid. Een driegangenmenu zo op zijn tijd is lekker, maar fastfood is dat ook.

Een goed seksleven kenmerkt zich dan ook vooral door de variatie die het heeft. Verandering van spijs doet eten, ook seksueel! En je kan die variatie niet alleen aanbrengen in jullie ‘gewone’ seks (de zogenaamde penetratieseks dus), maar ook in jullie andere vormen van seks. Zo is manuele seks hier ook zeer geschikt voor. Daarom geef ik jullie vandaag graag 10 tips om hem een kinky handjob te geven. Kleine moeite, groot resultaat, daar gaan we voor!

10 tips voor een mindblowing handjob

 1. Take control
  De mannen in mijn praktijk zijn het unaniem eens: het meest sexy is een vrouw die je echt wil. Die seks met jou heeft voor haar genot, niet voor het jouwe. Geef je man dus een handjob met overtuiging, niet omdat je geen zin hebt in penetratieseks. Vertel hem wat je hier zo opwindend aan vindt en bevestig hem in zijn mannelijkheid. Dat kan nooit kwaad!
 2. Gebruik glijmiddel
  Een man aftrekken met of zonder glijmiddel zijn echt twee totaal verschillende ervaringen. Glijmiddel zorgt ervoor dat alles zachter en gladder gaat, en het bootst natuurlijk ook het gevoel van de vagina beter na. De meeste mannen hebben dus een voorkeur voor een handjob met glijmiddel. De Ladies Glide is hier uitermate geschikt voor.
 3. Geef het toompje en het perineum extra aandacht
  Het toompje, ofwel de aanhechting van de voorhuid aan de penis, is bij de meeste mannen het meest gevoelige gedeelte van de penis. Maak daar gebruik van en stimuleer dit plekje extra. Vergeet ook het perineum (het stukje tussen de balzak en de anus) niet. Wanneer je hier stevig op druk kan je onrechtstreeks de prostaat stimuleren, wat voor een intenser orgasme zorgt.
 1. Wees creatief met wat je hebt (bv parelkettingen, een ijsje, …)
  Kijk eens rond in je slaapkamer/huis en maak creatief gebruik van de attributen die je daar vindt. Zo kan een parelketting met voldoende glijmiddel erg aangenaam aanvoelen rond zijn schacht. Maar ook met ijsblokjes of een ijsje kan je natuurlijk erg interessante dingen doen tijdens een handjob…
 2. Neem er eens een speeltje van jou bij
  De meeste vrouwen hebben wel een speeltje in hun nachtkastje liggen. Gelukkig maar! Zoals ik in mijn vorige blog aanhaalde, kun je de meeste vrouwenspeeltjes ook bij de man gebruiken. Haal je eigen speeltjes dus eens uit de kast en kijk hoe je je man hiermee kan verwennen tijdens een handjob. Hij zal aangenaam verrast zijn….
 3. Of schaf eens een speeltje speciaal voor hem aan
  Tegenwoordig zijn er ook meer en meer speeltjes voor de man op de markt. Ook gelukkig maar! Ik ben vooral een grote voorstander van het Beidehandje (van Ladies Night Homeparties: Nederland / België) om samen te gebruiken. Dit is vrouwvriendelijk en makkelijk in gebruik, niet duur en erg stimulerend voor de man. Meer moet dat niet zijn he!
 4. Blinddoek hem
  Een klassieker die toch vaak vergeten wordt. Wanneer we geblinddoekt zijn, komt de input van onze andere zintuigen vaak intenser binnen. Iets om gebruik van te maken! Wanneer hij geblinddoekt is, gaat hij zich dus meer kunnen focussen op wat je juist met hem aan het doen bent. Bovendien weet hij niet wat je nog allemaal met hem van plan bent, wat het extra spannend maakt…
 1. Vergeet zijn andere erogene zones niet
  Een handjob beperkt zich meestal vooral tot zijn penis. De balzak en het perineum worden soms nog meegenomen (maar vaak ook niet), maar verder gaat het niet. Terwijl mannen toch echt uit meer dan hun penis bestaan. Denk eens na wat nog erogene zones van je man zijn en stimuleer ook deze. Dat maakt het een stuk interessanter. Voor hem én voor jou.
 2. Voor de durvers: combineer de handjob met anale stimulatie
  De meeste mannen krijgen hun meest intens orgasme door stimulatie van de prostaat. Deze ligt in de anus, op ongeveer 5 cm diepte aan buikzijde. Je kan deze onrechtstreeks stimuleren door druk op het perineum te zetten, maar ook rechtstreeks door een vinger of seksspeeltje in zijn anus in te brengen. Hoewel dit voor sommige mannen en vrouwen soms een drempel is die ze over moeten, is quasi elke man achteraf blij dat ze het toch aangedurfd hebben… Echt!
 3. Laat hem indrukwekkend klaarkomen
  Meestal begin je aan een handjob met als doel hem te laten klaarkomen. Eens je merkt dat zijn orgasme ‘onderweg’ is, vergeet dan vooral niet om in schoonheid te eindigen. Laat hem bijvoorbeeld op je borsten klaarkomen (als je je daar goed bij voelt). Op je gezicht, in je mond, op andere lichaamsdelen die hij opwindend vindt, het kan allemaal, zolang jullie er samen maar van genieten!

Je leest het, tien relatief simpele tips die er toch voor zorgen dat die normale handjob net iets boeiender wordt. Meer hoeft dat niet te zijn, zeker in Corona-tijden niet!