KAAT | Prostaatstimulatie for the win!

Blog Kaat - prostaatstimulatie fot the win

Daar is de lente, daar is er ruimte om te experimenteren!

Bijna geen corona-maatregelen meer én de lente die in de lucht hangt. Ik merk dat ik er écht van op leef. Alsof ik eindelijk, na 2,5 jaar winterslaap, terug een beetje begin te leven. En ik zie in mijn praktijk dat ik daar niet de enige in ben: veel van mijn cliënten zien het leven ook net iets meer zitten. Hebben net iets meer goesting. Goesting om buiten te komen, zot te doen, soms om ook seksueel wat te experimenteren.

En dat zie ik natuurlijk graag! Een relatie ook op seksueel vlak boeiend houden, dat vraagt om wat inspanningen. Niet alleen liefde is een werkwoord, seks is dat ook! Het komt erop aan om voldoende tijd te blijven maken voor seks en te blijven investeren in jullie seksuele relatie. Experimenteren maakt daar een wezenlijk onderdeel van uit: na verloop van tijd kan het vrijen soms wat eentonig of voorspelbaar worden. Af en toe eens iets nieuws uitproberen, houdt jullie seksueel wakker.

Prostaatstimulatie: opwindend voor elke man

Wat ik vaak een aanrader vind op dit vlak is prostaatstimulatie. Veel mannen geven aan dat zij hun meest intense orgasme ervaren door prostaatstimulatie. Toch is dit iets waar ‘verse’ koppels vaak nog niet zo mee bezig zijn: ze zijn zo druk met elkaar te leren kennen dat ze hun handen vol hebben met de meer ingeburgerde manier van seksualiteit. Prostaatstimulatie staat dan meestal nog niet op het menu: men investeert eerst in orale seks, manuele seks en penetratieseks.

Bovendien zit er toch nog steeds wat taboe op prostaatstimulatie. Om de een of andere reden linken veel mensen dit aan homoseksualiteit. Iets wat nogal bijzonder is vermits elke man, los van zijn seksuele geaardheid, een prostaat heeft. Dit orgaan (en ook de stimulatie ervan) heeft dus niets met geaardheid te maken; het heeft enkel te maken met man zijn.

Toch zorgt dit bijzonder vooroordeel ervoor dat koppels in het begin niet zo snel over prostaatstimulatie zullen praten. De man heeft soms schrik dat zijn partner hierdoor gaat denken dat hij homoseksuele gevoelens of fantasieën heeft. De vrouw heeft soms schrik dat haar partner zich beledigd (heel raar!) gaat voelen wanneer ze dit opgooit. Dit alles maakt dat koppels vaak al jaren samen zijn en toch de wondere mogelijkheden van prostaatstimulatie nog niet ontdekt hebben. Op zich is dat ook niet erg natuurlijk: zo hou je nog iets achter de hand om uit te proberen wanneer je langer samen bent!

5 tips om te starten met prostaatstimulatie

En, je voelt het al aankomen, wanneer je als koppel graag wilt starten met prostaatstimulatie, dan zet ik jullie hierbij graag op weg! Daarom: 5 tips om de prostaat meer in jullie seksleven te betrekken.

1. Begin met uitwendige prostaatstimulatie
De prostaat valt op twee manier te stimuleren: uitwendig en inwendig. Meestal vinden koppels het fijn om eerst te starten met uitwendige prostaatstimulatie om dan, als dat bevalt, op te bouwen naar inwendige prostaatstimulatie. Om de prostaat uitwendig te stimuleren, zet je druk op het perineum van de man. Dit is het stukje huid tussen de balzak en de anus.

Wanneer je hier voldoende druk op zet, ga je ook druk zetten op de prostaat. Het is ideaal om dit te doen wanneer je hem aan het aftrekken en/of pijpen bent. Wanneer je dan merkt dat hij er bijna is, kan je druk zetten op het perineum. Dit zal zorgen voor een intenser orgasme. Deze druk kan je met je vingers zetten of je kan hier een seksspeeltje voor gebruiken. Ideaal hiervoor is bijvoorbeeld een stugge bulletvibrator. Belangrijk is dat je speeltje niet te flexibel is, want dan ga je niet voldoende druk kunnen creëren om die prostaat te stimuleren.

2. Bouw de inwendige prostaatstimulatie geleidelijk aan op
Wanneer jullie beiden het gevoel hebben klaar te zijn voor inwendige prostaatstimulatie, is het belangrijk om dit zeer geleidelijk aan op te bouwen. Begin eerst met het strelen van de anus, vervolgens het masseren van de anus. Wanneer dat voor jullie beiden aangenaam voelt, kan je vervolgens een vingertopje inbrengen in de anus. Wanneer dat goed gaat, kan je bij een volgende vrijpartij een groter stukje vinger inbrengen.

Belangrijk is om dit over verschillende vrijpartijen te verdelen en op te bouwen: zo heeft je lichaam tijd om dit te leren. Het is namelijk zo dat we twee kringspieren hebben: een buitenste en een binnenste. Over de buitenste hebben we bewust controle, over de binnenste niet. Deze moet dus leren om zich ook te ontspannen bij druk die van buitenaf (i.p.v. van binnenaf) komt. Dat vraagt wat tijd. Geef je lichaam deze tijd ook en bouw dus zeer geleidelijk aan op. Ook hiervoor zijn verschillende speeltjes beschikbaar die kunnen helpen.

3. Gebruik een glijmiddel
Onze vagina beschikt over kliertjes die zorgen voor vochtsecretie, maar de anus heeft deze niet. Daarom dat het bij prostaatstimulatie steeds zeer belangrijk is om een glijmiddel te gebruiken. Er zijn speciale glijmiddelen op de markt voor anale seks die ik hiervoor ook zeker zou aanraden. Dit glijmiddel werkt namelijk licht verdovend, waardoor de prostaatstimulatie zeker aangenaam aanvoelt. Hou dit glijmiddel dus steeds bij de hand en breng, indien nodig, wat extra aan. Bij prostaatstimulatie gebruik je beter teveel glijmiddel dan te weinig!

4. Combineer prostaatstimulatie met stimulatie van de penis
De meeste mannen vinden het het meest aangenaam wanneer de prostaatstimulatie gecombineerd wordt met stimulatie van de penis. Misschien is dat ook niet raar: de meeste vrouwen hebben ook graag stimulatie van de vagina én de clitoris. Hoe meer prikkels, hoe beter, niet waar? Waak er dus voor dat je het zoeken en experimenteren opwindend genoeg maakt en vergeet zijn penis niet!

5. Wanneer je speeltjes gebruikt: zorg ervoor dat deze steeds een ‘stop’ hebben
Sommige mensen vinden het prettiger om voor anale stimulatie een (anaal) speeltje te gebruiken. Dat is wat minder vermoeiend voor de vingers en druk zetten gaat net iets gemakkelijker. Er zijn daarom ook zeer fijne prostaatstimulatoren op de markt. Wanneer je een speeltje wil gebruiken voor prostaatstimulatie, gebruik dan ook echt een speeltje dat gemaakt is voor anale stimulatie. Deze speeltjes hebben, in tegenstelling tot jouw vibrators, een ‘stop’ waardoor het speeltje nooit in de anus ‘gezogen’ kan worden. Erg belangrijk!

Hopelijk kunnen deze tips jullie wat op weg zetten om jullie seksleven deze lente terug extra interessant te maken….