KAAT | Sexting met je partner

Kaat | Sexting

Een vast seksueel succesrecept

Wanneer koppels langer samen zijn, kan het gebeuren dat de seksuele sleur om de hoek komt kijken. Op zich niet raar: op den duur ken je elkaar redelijk goed, heb je misschien al wat geëxperimenteerd en weten jullie van elkaar wat jullie lekker vinden. Vaak ontwikkelen koppels dan een soort van ‘seksueel succesrecept’. Een vaste manier van vrijen, die quasi elke keer werkt voor hen. Werkt in de zin van: beide partners komen tot een orgasme. Maar natuurlijk gaat seks over zoveel meer dan enkel klaarkomen. Het gaat ook over verbinding, verrassing, moeite doen voor elkaar, elkaar echt zien, … En hoewel zo een seksueel succesrecept erg efficiënt is, is het niet meer inspirerend. Meer nog, het is een beetje saai.

Hoe zit dat eigenlijk bij jullie?

Dit is trouwens altijd een goede om eens te checken bij jezelf: kan jij jullie komende vrijpartij voorspellen? Zo ja, hoe gaat die er dan uitzien? Wat houdt het voorspel in? Is er ook penetratie? In welk standje doen jullie dat dan? Is er ook naspel? Zo ja, wat houdt dat dan in? Als je al deze vragen naar tevredenheid en waarschijnlijkheid kan beantwoorden, vermoed ik dat jullie ook een seksueel succesrecept hebben én toepassen. Op zich geen ramp: af en toe (zeker in periodes van stress!) kan het heel fijn zijn om terug te vallen op een vertrouwd recept. Maar: verandering van spijs doet eten.

Geef wat je wil krijgen!

Stel dus dat jij ook opmerkt dat jullie wat verzand zijn in die seksuele sleur, dan is het misschien een goed idee om hier iets anders in te doen? En, dan raad ik meestal aan om hier zelf de eerste stap in te nemen. Je kan je partner wel verwijten maken of je kan wel van alles van je partner verwachten, uiteindelijk heb je alleen je eigen gedrag in de hand. Mijn gouden tip is dus altijd: geef wat je wil krijgen. Zo kan je zelf het heft in handen nemen, het is minder frustrerend én last but not least: vaak krijg je het ook terug. Zo werkt wederkerigheid nu eenmaal..

Natuurlijk is het niet zo gemakkelijk om ook op seksueel vlak te geven wat je wil krijgen: misschien zit je partner hier helemaal niet op te wachten? En jullie weten ondertussen dat consent key is op vlak van seksualiteit! Als je dus je partner seksueel wil wakker schudden, is het goed om dit wel even te checken bij hem of haar. Sexting kan hiervoor een ideale manier zijn!

Enter: Sexting!

Sexting is een samenvoeging van de Engelse woorden: ‘sex’ en ’texting’. Sexting is het versturen van seksueel getinte berichtjes, foto’s of video’s.Helaas heeft sexting bij velen een slecht imago: het is iets wat vooral pubers, mensen die net verliefd zijn of ontrouwe mensen doen én het kan tegen je gebruikt worden. Eigenlijk zou je het dus niet moeten doen. Flauwekul natuurlijk! Sexting kan een fijne manier zijn om samen seksuele scenario’s te verkennen om daarna wat verandering in jullie seksleven te brengen. Bovendien is het natuurlijk ook erg opwindend en breekt het de werkdag zo lekker! Zeker het proberen waard dus!

Start to sexting

Maar hoe doe je dat nou, sexten met je partner? Met iemand die je nog niet of nog niet goed kent, kan dat soms gemakkelijker zijn. De afstand zorgt voor extra verlangen en veiligheid. Met je partner sexten is anders: jullie moeten straks wel weer de kinderen van school halen natuurlijk!

Daarom 5 tips om te starten sexten met je (langdurige) partner

Begin klein

Wanneer jullie nooit gesext hebben of wanneer dat toch heel lang geleden is, kan het helpen om klein te beginnen. Je wil je partner immers niet overdonderen! Je kan bijvoorbeeld starten met terug te komen op jullie laatste vrijpartij en aanhalen wat je hierbij zo lekker vond. Of je kan starten met op te merken wanneer diegene er sexy uit ziet en waarom. Hierbij mag je uiteraard wel een uitgebreide omschrijving geven! Wanneer je partner enthousiast reageert, kan je hierop verder gaan. Wees niet meteen beledigd, wanneer je partner niet meteen zo reageert als jij zou willen: misschien moet hij/zij even wennen en zoeken. Dat mag.

Focus je eerst op woorden, daarna pas op beelden

Beelden komen natuurlijk heftiger binnen dan woorden. Zeker wanneer jullie al even niet meer gesext hebben, is het daarom goed om subtiel, dus met woorden, te beginnen. Wanneer jullie al een tijdje sexy sms’jes aan het sturen zijn, kan je wel vragen of je partner een foto op prijs zou stellen en of hij/zij hier eventueel suggesties voor heeft. Begin hierbij ook eerder subtiel. Wanneer je je partner ten volle vertrouwd, kan je gewoon een foto maken met je hoofd erop. Wanneer je je partner toch niet ten volle vertrouwd, kan je foto’s sturen waarop je niet identificeerbaar bent (maar, eerlijk is eerlijk, dan zou ik sowieso niet sexten met diegene!).

Haal sexy herinneringen op

Zeker wanneer je wat vuur in de slaapkamer terug wil brengen, kan het helpend zijn om te verwijzen naar jullie meest opwindende vrijpartij. Vertel je partner dat je hier nog vaak aan terug denkt en leg uit wat in deze ervaring voor jou zo opwindend was. Ook deze beschrijvingen mogen zo uitgebreid en expliciet mogelijk. Het zou zomaar kunnen dat dit je partner op ideeën brengt….

Verwijs naar artikels/verhalen/foto’s op internet

Wanneer je het moeilijk vindt om zelf over opwindende onderwerpen te beginnen of ook niet zo goed weet wat je juist wilt zeggen, kan het soms helpend zijn om te verwijzen naar dingen op internet. Elke dag verschijnen er in online kranten wel artikels of onderzoeken over seksualiteit. Wanneer je iets ziet verschijnen waar je nieuwsgierig naar bent, stuur je partner dan een linkje en daag hem of haar uit….

Start een scenario

Ik haalde juist aan dat sexten ook een goede manier kan zijn om elkaar seksueel terug beter te leren kennen. Schrijf daarom eens een scenario over jullie ideale seksuele ervaring. Je kan dit los van elkaar doen, maar je kan dit ook letterlijk samen doen: ieder stuurt om de beurt een paar regels, en dan is het afwachten hoe je partner daarop verder gaat… Wie weet wat er uit de bus komt!

Je ziet, zelf beginnen met sexten hoeft niet zo eng te zijn, en het kan jullie een hele boel opleveren… Proberen dus!