Kaat | Let’s Spice Things up!

Blog Kaat - Spannende date ideeën

Werkwoorden vervoegen…

Een relatie is een werkwoord, dat weet ondertussen gelukkig iedereen. Je moet tijd en energie in je relatie steken om ze goed te (blijven) houden. Dat gaat niet vanzelf. Akkoord, in het begin lijkt een relatie vaak vanzelf te gaan, maar dat blijft nooit zo. Of kom, dat blijft zelden zo. (Ik leer de mensen in mijn praktijk altijd om op te passen met absolute woorden als altijd of nooit, dus ik mag me er zelf ook niet aan bezondigen he!) Dus, een relatie vraagt om investering: investering qua tijd, qua energie, qua het tonen van kwetsbaarheid, het doen van moeite. En hetzelfde geldt uiteraard ook voor het seksleven. Seks is ook een werkwoord.

En neen, daarmee bedoel ik dus niet dat elke vrijpartij op een atletiekwedstrijd moet lijken (al mag dat natuurlijk wel!). Maar een seksleven boeiend en levendig houden, ook dat vraagt om investering. En dat idee stuit veel mensen vaak tegen de borst. Om de een of andere reden hebben mensen vaak het gevoel dat seks én vanzelf moet gaan én elke keer fantastisch moet zijn. But then again: in het begin van een relatie is dat misschien zo het geval, maar dat blijft nooit zo. En jawel, nu durf ik dus wel een absoluut woord te gebruiken. Ik ken immers geen enkel koppel, en ik heb gedurende de jaren honderden koppels zien passeren zowel in de praktijk als privé, waarin het seksleven gedurende jaren stabiel super opwindend en stimulerend was. Wanneer de nieuwigheid er vanaf is en de sleur in kickt, is het uitdagend om de seks boeiend te houden. Het kan, geen paniek, maar het vraagt werk. Werk langs beide kanten.

Je oogst wat je zaait…

En dat klinkt misschien zwaar. Alsof het een opgave is. Het zoveelste op de lijst waar we energie in moeten steken. Energie die we met zijn allen sowieso al te weinig hebben tegenwoordig. Maar, probeer het niet als het een taakje extra te zien, maar als een uitdaging. Een kans ook misschien om jullie seksleven interessant te blijven houden. Je oogst wat je zaait tenslotte, en wat extra zaad kan op dit vlak geen kwaad….,

Geloof me dus maar: extra moeite in je seksleven steken loont. Maar ja, hoe doe je dat? In mijn praktijk stel ik mijn koppels vaak voor om 1 keer per week een erotisch moment in te plannen. Dat houdt in dat jullie één keer per week seksualiteit op het menu zetten. Een moment waarop jullie je afsluiten van de wereld en elkaar erotisch zien. Dat kan uitlopen op (penetratie)seks, maar dat moet niet. Niets moet immers als het gaat over seks. Alles kan, maar niets moet!

En jawel, ik weet dat ook seks inplannen veel mensen tegen de borst stoot. Want seks moet toch spontaan zijn? Altijd? Ik ben het daar niet mee eens. Ik zeg altijd: ik heb liever geplande erotiek, dan geen (of minder) erotiek. Bovendien: quasi alles in ons leven plannen we in. Zelfs als we ons lievelingseten willen bereiden, moeten we zorgen dat we alle ingrediënten in huis hebben. Waarom zou je dan ook geen erotisch moment inplannen en voorbereiden? Het smaakt er waarschijnlijk alleen maar beter door!

10 spannende date ideeën

Maar wat doe je dan hè, op zo’n gepland erotisch moment? Ik merk dat veel van mijn mensen hier tegenaan lopen. Ze willen wel, maar weten niet wat of hoe. De eerste twee keren lukken vaak nog. Maar wat daarna? Ik snap de uitdaging, zeker in drukke tijden is de creativiteit soms ver te zoeken. Daarom geef ik jullie in deze blog graag 10 spicy date ideeën…

 1. Samen gezellig een douche nemen of in bad gaan
  • Liefst in de juiste setting natuurlijk. Denk: cava, kaarsjes, gedimd licht en een romantisch of juist rustgevend muziekje op de achtergrond.
  • Doe dit wanneer de (eventuele) kinderen niet thuis zijn. Ze kunnen je komen storen of gaan misschien net mee willen doen. En dat is uiteraard niet de bedoeling.
  • Was elkaar sensueel met een lekker ruikende douchegel of, nog beter, een doucheschuim. Uiteraard gebruik je hiervoor geen washandje, maar je handen.
  • Ontdek vervolgens hoe opwindend het kan zijn om elkaars haar te wassen (inclusief een zalige hoofdmassage, dat spreekt voor zich).
  • Droog elkaar na het baden ook sensueel af. Of ga nat verder.
 1. Samen erotische sites bezoeken op het internet: zo kun je inspiratie opdoen over wat er de rest van de avond mogelijk gebeurt. Bovendien krijgen jullie zo ook de kans om te praten over wat jullie eens zouden willen uitproberen. Altijd interessant.
 2. Een andere optie is de online variant van de erotische catalogus bekijken. Zo krijg je samen zicht op wat er tegenwoordig allemaal te koop is op erotisch vlak. Surf bijvoorbeeld eens naar volgende website: www.nachtkastje.nl.  Maak bijvoorbeeld allebei een top 5 en vergelijk deze daarna met elkaar. Bestel vervolgens een speeltje voor je partner, maar verklap nog niet wat je besteld hebt…
 3. Trek opwindende kleding aan voor je partner. Kledij waarvan je weet dat hij/zij het warm krijgt. Want vermoedelijk krijg jij het door dit idee alleen ook al warm. En dat is sowieso een mooie uitgangspositie.
  • Laat je partner bijvoorbeeld eens kiezen wat je aandoet als jullie een date hebben. Zonder klagen.
  • Of ga samen naar een lingeriezaak en laat je partner tonen wat hij of zij graag ziet. Dat wil niet zeggen dat je dit ook moet kopen, maar zo kun je er in de toekomst wel rekening mee houden. Hiervoor kan je natuurlijk ook op het internet terecht.
 4. Lees elkaar seksueel opwindende passages uit een boek. De boeken van de meiden van Damn Honey zijn zeker een aanrader!
 5. Of kijk samen een erotische film.
  • Wanneer je dit erg spannend vindt als vrouw, kies dan zelf de film uit. Onthoudt hierbij dat een erotische film niet hetzelfde is als een pornofilm. Van een erotische film krijg je wel goesting, maar er wordt ook veel aan de verbeelding overgelaten. Voor de actie moet je dus zelf zorgen.
 6. Masseer elkaar. Niet louter functioneel, maar erotisch.
  • Gebruik hierbij zeker voldoende massageolie. Vergeet niet deze op te warmen. Niets is zo ontnuchterend als een koude straal massageolie op je naakte lijf.
  • Een aanrader tegen koude, van welk genre dan ook, is de massagekaars. Dit is een kaars waarvan het kaarsvet na een kwartiertje verandert in heerlijke warme massageolie. Dit geeft jullie massage meteen een andere dimensie.
 7. Kus elkaars lichaam. Helemaal, van top tot teen. En weer terug. Zonder dat je daarbij iets anders doet. Wat het hierbij extra leuk kan maken, is het gebruik van een bodypowder. Dit poeder kan je kopen bij de erotische winkel. Dit is eetbaar poeder dat er mooi uitziet (vaak heeft het een glansje) en een smaakje heeft. Je kan bijvoorbeeld een spoor op je lichaam uitzetten dat je partner dan moet volgen. Wie weet waar hij uitkomt? Of je kan een streepje bodypowder op je lichaam verstoppen dat je partner al zoenend moet zoeken. Opties genoeg!
  (Hebben we iets gelijkaardigs op nachtkastje??)
 8. Doe een striptease.
  • Als dit nog wat te onwennig voor je is, kun je ook starten met gewoon sensueel te dansen. Dan kun je onderweg nog beslissen of je wat kleren uittrekt of niet.
  • Of je sensueel danst of voor een striptease gaat, je kledij moet natuurlijk wel aangepast zijn. Zorg dus zeker voor mooie lingerie en eventueel hoge hakken.
  • Sensueel dansen hoef je trouwens niet altijd in je eentje te doen. Ook samen dansen kan erg sensueel zijn. Je kunt hiervoor op locatie gaan. Naar een danstentje waar niemand je kent of naar dat ene café waar jullie vroeger steeds naartoe gingen. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon sensueel dansen in de woonkamer. Zet de meubels opzij, dim de lichten en zet jullie favoriet plaat op. En dansen maar!
 9. Naakt voor de spiegel staan en elkaar strelen.
  • Dit is voor sommige mensen een hele overwinning: veel mensen staan namelijk zelden tot nooit naakt voor de spiegel. Toch is het de moeite waard. Hoe ongemakkelijk het in eerste instantie ook is, toch kan je het er erg warm van krijgen. Het kan juist heel opwindend zijn om te zien hoe jullie elkaar aanraken en hoe jullie daarop reageren.
  • Focus je dus niet op dingen die je niet mooi vindt aan je lijf, maar focus je op jouw partners heerlijke lijf en vergeet daarbij niet te kijken naar de opgewonden blik in diens ogen. Dat doe jij toch maar mooi!
  • Eigenlijk is dit de veilige versie van samen een spannend filmpje opnemen. Je kan naar jullie beiden kijken en hiervan genieten. Zonder dat je er later nog mee geconfronteerd wordt.

Uiteraard is dit lijstje nog maar een startpunt: het kan indrukwekkender en spannender. Laat je fantasie gerust de vrije loop en til samen jullie seksleven naar een hoger niveau…