KAAT | The bigger the better?

KAAT | The Bigger the Better

Stereotypen in de slaapkamer: minder sexy dan het lijkt…

Ik zie in mijn praktijk vaak de meer ‘vanzelfsprekende’ problemen: de vrouw die minder zin heeft als de man, de man die een meer kinky voorkeur heeft dan zijn partner, de man die te snel klaarkomt.. Maar, misschien zie ik nog wel meer de minder vanzelfsprekende problemen. De man die minder zin heeft dan de vrouw. De vrouw die een meer kinky voorkeur heeft dan haar man. De vrouw die seksverslaafd is. Het is vermoedelijk niet zo raar dat deze uitdagingen meer bij mij op de bank belanden: deze uitdagingen zijn tegengesteld aan de maatschappelijke verwachtingen en/of de genderstereotypen. En dat maakt ze meteen een groter (gepercipieerd) probleem. Want niemand wil ‘abnormaal’ zijn, en al zeker niet op seksueel vlak!

Onze seksualiteit raakt zo nauw aan ons wezen, ons zijn, daarin willen we niet afgewezen worden. Wanneer je dan het gevoel hebt niet binnen de heersende stereotypen te vallen, voelt dat vreemd en problematisch. Al zeggen mensen misschien lacherig: ‘ale, een vrouw met een hoger libido, dat zou ik ook wel willen!’  Vaak voelt dat niet zo.

Geen uitdaging te gek of uhm…. te groot

Niet alleen voelen deze mensen zich vaak abnormaal, ze voelen zich ook geïsoleerd en eenzaam. Want niemand lijkt hun probleem te begrijpen. Vandaar dat deze mensen vaak ophouden met erover te spreken, en hun probleem in stilte dragen. Jammer, want dat maakt het vaak nog zwaarder! Gelukkig heb je dan altijd nog seksuologen… Bij ons is elk probleem, hoe normaal, abnormaal, vanille of kinky, genderstereotyp of net niet, …welkom. Wij zien de mens achter het probleem en proberen samen op zoek te gaan.

Een misschien onverwacht probleem is mannen met een te grote penis. Ook dat is iets waar soms wat lacherig over gedaan wordt: een grote penis? Dat wil toch elke man! Een grote penis? Dat wil toch elke vrouw! Goh, in de porno misschien wel, maar in de praktijk is dat vaak toch een heel ander verhaal…

En pas op, ik snap het: een grote penis in erectie is zeker opwindend om te zien. Eerlijk is eerlijk. En het oog wil ook wat natuurlijk! Maar het lichaam heeft ook zijn grenzen. Regelmatig zie ik dus in mijn praktijk mensen waarbij het niet ‘past’ of niet lijkt te passen. Waarbij de penis echt te groot is voor de vrouw in kwestie, waardoor penetratie pijnlijk wordt.

One size fits all?

Maar wat is te groot natuurlijk? Goh, gemiddeld gezien is de diepte van de vagina in opgewonden toestand zo een 18 cm. De gemiddelde penisgrootte in erectie is 15.24 cm. Dat zou dus, statistisch gezien moeten passen. Maar mensen zijn geen statistiek natuurlijk. Gelukkig maar! Dus ja, wat als je nu net valt op een man met een gigantische penis terwijl je zelf eerder klein geschapen bent? Gelukkig zijn daar oplossingen voor. Ik geef jullie graag vijf tips!

  1. Communiceer!

Een beetje saai misschien, maar altijd de eerste stap: praat met je partner. Heb je pijn? Geef het aan! Heb je het gevoel dat je je partner pijn doet? Geef het aan! Seks mag nooit pijn doen. Nooit. Durf hierover communiceren. Altijd.

  1. Kies je standjes wijs

Sommige standjes nodigen meer uit tot diepe penetratie. Doggy is hiervan een goed voorbeeld. Hierbij is de kans dus helaas erg groot dat de penis tegen de baarmoedermond gaat aanstoten, wat vaak als pijnlijk wordt ervaren. Beter ga je voor lepeltje-lepeltje (waarbij de billen van de vrouw al voor wat afstand zorgen) of de vrouw bovenop, zodat de vrouw zelf kan beslissen hoe diep de penetratie is.

  1. Gebruik een penisbumper

Een penisbumper is echt helemaal wat je je nu voorstelt: een bumper die je rondom de schacht van de penis schuift waardoor de penetratie dus minder diep kan gaan. Het fijne hiervan is dat de diepte automatisch beperkt wordt, waardoor de penetrerende partner zich volop kan overgeven aan zijn opwinding, zonder zich in te moeten houden. Dat maakt de seks meteen weer een stuk spontaner en ongeremder.

  1. Seks is meer dan penetratie alleen: herwaardeer de andere vormen!

Hier in het Westen ligt de nadruk altijd erg op penetratie seks. En uiteraard is penetratieseks ook fijn, maar het is eigenlijk maar één gerechtje van de menukaart. Verken samen met je partner welke vormen van intimiteit of seksualiteit er nog zijn waar jullie ook van genieten. Samen in bad gaan? Samen douchen? Een erotische massage? Wederzijdse masturbatie? Manuele seks? Orale seks? Seks met behulp van een seksspeeltje? Opties in overvloed!

  1. Zorg voor voldoende opwinding bij de vrouw

    Hoe meer de vrouw opgewonden is, mentaal én lichamelijk, hoe vochtiger ze is en hoe wijder en dieper haar vagina wordt. Wanneer je met een grote penis over wil gaan tot penetratie, is het extra belangrijk dat de vrouw penetratieklaar is: je kan dan dus beter teveel voorspel hebben dan te weinig. Durf hier in investeren en van genieten!

Een grote penis hoeft het seksueel genot dus helemaal niet in de weg te staan, maar het vraagt wel net iets meer werk… Werk dat gelukkig ook heel opwindend kan zijn en jullie sowieso zal uitnodigen om jullie seksuele relatie te verdiepen.

Have fun!