Prostaatmassage | Alles over de P-Spot

We moeten het even hebben over iets waar een taboe op rust. Iets wat veel (hetero)mannen ongemakkelijk vinden. Je kunt het misschien wel raden: het gaat over de prostaat. Aan de titel van deze blog had je waarschijnlijk al wel gezien dat we het even met je willen hebben over de prostaatmassage. Nu denk je misschien gelijk aan een sexy happy ending, maar er zit meer achter dan je denkt! Dus, ga er maar even voor zitten en let’s dive into it!

Waar is een prostaat voor?

De prostaat is een klier die zich verstopt onder de blaas en achter de endeldarm. Hij speelt en belangrijke rol in het mannelijke voortplantingssysteem. De prostaat maakt prostaatvloeistof aan. Deze vloeistof is heel nuttig voor het mannelijk lichaam. Waarom; vraag je je misschien af? Nou, prostaatvocht houdt de zaadcellen in leven na een zaadlozing. Bij een zaadlozing komen de zaadcellen in de prostaatvloeistof naar buiten via de plasbuis. Als je geen prostaat (meer) hebt, kun je niet meer klaarkomen met sperma.

Wat is een prostaat massage?

Een prostaatmassage is het direct of indirect stimuleren van de mannelijke G-Spot – ook we de P-spot of prostaat genoemd. Je kunt het op verschillende manieren doen. Je kunt de prostaat namelijk intern en extern stimuleren. Het ligt er maar net aan wat jij (of je partner) fijner vindt. Een prostaatmassage heeft in ieder geval veel gezondheidsvoordelen: Door een prostaatmassage worden bacteriën en schadelijke stoffen namelijk naar buiten gevoerd, waardoor problemen met de prostaat voorkomen kunnen worden.

Zelf prostaat masseren

Er zijn een paar manieren waarop je een prostaatmassage kunt geven. Je kunt een vinger naar binnen steken (ja, je leest het goed, je gaat op ontdekkingstocht in eigen achtertuin!). Breng een vinger, ongeveer twee vingerkoten diep, de anus binnen. Maak een kleine kromming richting de buik en begin met het maken met een ‘kom hier’ beweging. De prostaat kan je voelen, deze heeft ongeveer de grootte van een walnoot. Begin deze rustig aan te masseren en oefen hier wat kracht op uit!

Voel je je nog niet helemaal comfortabel met het idee van een vinger in je anus? Dan kan jij (of je partner) ook wat druk uitoefenen op het gebied tussen je ballen en je anus. Dit heet het perineum. Zorg tijdens een prostaatmassage (net zoals alle andere intieme/seksuele handelingen) voor een open communicatie met je partner. En zorg bij een interne massage altijd voor genoeg glijmiddel. Onze Special Glide is hier ideaal voor, deze heeft een licht verdovende werking. Zeer geschikt om meer te ontspannen tijdens een interne massage.

Voordelen prostaatmassage

  1. Je prostaat blijft gezond: Door regelmatig je prostaat te masseren, kun je problemen zoals prostatitis (ontsteking van de prostaat) en een te grote prostaat voorkomen. Gewoon even de zooi schoonmaken en je prostaat (of die van je partner) gaat je dankbaar zijn!
  2. Verbeterde seksuele functie: Niet alleen je prostaat wordt er blij van, maar ook je seksleven kan erop vooruitgaan. Door je prostaat te stimuleren, krijgt de bloedtoevoer naar je jongeheer een boost en kun je sterkere en langere erecties krijgen. Geen slechte deal, toch?
  3. Pijn? Waar? Prostaatmassage kan ook helpen bij het verminderen van pijn en ongemak in je onderbuik. Gewoon even die gespannen spieren losmaken en je voelt je weer helemaal relaxt.
  4. Naast alle fysieke voordelen kan prostaatmassage je ook een emotionele kick geven. Stress? Sayonara! Je voelt je relaxter, tevredener en gewoon overall beter.

Laten we het veilig houden!

Hé, voordat je gelijk je handen in jouw broek of die van je partner steekt, moeten we even voorzichtig zijn, oké? Was je handen goed en maak je gereedschap schoon, want we willen geen infecties hier.

Prostaat massage man

Wat kun je verwachten bij een prostaatmassage? Ten eerste, weet dat het misschien een beetje ongemakkelijk kan zijn als je dit voor het eerst doet. Voor jou, en je partner is het misschien even zoeken naar wat werkt en wat niet werkt. Maar maak je geen zorgen, oefening baart kunst. Vergeet niet om te ontspannen en rustig aan te doen.

Om te beginnen, zorg ervoor dat je een glijmiddel gebruikt. Dat maakt het proces een stuk soepeler en comfortabeler. Neem de tijd en wees voorzichtig wanneer je je vinger inbrengt. Ga rustig en geleidelijk te werk. Als je de prostaat voelt, kun je zachte druk uitoefenen of cirkelvormige bewegingen maken. Doe wat goed voelt voor jou of je partner.

Prostaat speeltjes

Het kan ook handig zijn om te investeren in een prostaatmassager, een speciaal speeltje ontworpen om de prostaat te stimuleren. Deze massagers zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, dus je kunt er eentje kiezen die bij jou/jullie past.

Als je een prostaatmassager gebruikt, zorg er dan voor dat deze schoon is voordat je hem inbrengt. Reinig het speeltje grondig met warm water en gebruik een speciale toycleaner. Dit helpt infecties en andere narigheid te voorkomen.

Kortom, prostaatmassage is veel meer dan een stoute daad tussen de lakens. Het heeft serieuze voordelen voor de gezondheid van mannen, zoals een gezonde prostaat, betere seksuele functie, pijnverlichting en emotioneel welzijn. Veel plezier op deze ontdekkingstocht! 😉