Vingeren: alles wat je moet weten!

Vingeren kan een ongelooflijk sensuele ervaring zijn (mits het goed uitgevoerd wordt, uiteraard). Als het echter je eerste keer is, dat je vingert of gevingerd wordt, weet je niet wat je kunt verwachten en dit kan een eventuele spanning of ‘ongemak’ veroorzaken. Waarschijnlijk lees je daarom op dit moment onze blog, omdat je je afvroeg: ‘Hoe kan je het beste vingeren?’ of ‘waar moet je vingeren?’ Om die onzekerheid te voorkomen, vind je hier alles wat je moet weten over het vingeren van de va-jay-jay!

Waar moet je vingeren?

Vingeren verwijst naar het gebruik van vingers om de vulva te stimuleren. Vingeren komt in verschillende soorten, namelijk; clitoraal, vaginaal of zelfs anaal.

Hygiëne!

Houd je nagels kort! Lange, scherpe nagels kunnen leiden tot microscheurtjes in je vagina. Auw! Dit kunnen infecties en ongewenste pijn en ongemak veroorzaken.

Was je handen grondig alvorens je gaat beginnen. Het wassen van je handen is essentieel om alle bacteriën te verwijderen uit en van je huid, zodat ze niet de binnenkant van de vagina bereiken.

Hoe kan je het beste vingeren?

Langzaam opbouwen is de juiste keuze. De meeste vulva-eigenaressen hebben tijd nodig om maximaal genot te ervaren. Soms duurt het een uur voordat een orgasme komt, soms is ze er al binnen 1 minuut maar soms komt er helemaal geen climax. Zolang het plezierig en fijn is, doe je het goed!

Dit is een geweldige manier om langzaam op te bouwen, als je het ons vraagt. Plaats je hand over de vulva en begin druk uit te oefenen alsof je een massage geeft. Gebruik hierbij bijvoorbeeld je middelvinger om in de vagina te drukken en draai je duim of vinger over de clitoris. Warm de boel hier langzaam mee op.

Wanneer de vagina niet vanzelf nat wordt (dit hoeft niet direct iets ‘ergs’ te betekenen, onze vulva kent natte en drogere periodes – in een later blog vertellen we je hier graag meer over) voeg dan wat Ladies Glide toe of – indien je niet je eigen vula vingert maar die van een ander, gebruik je je mond en tong. Het samenwerken van glijmiddel of de tong en de vingers is een goede balans voor de beste vingerpartij.

De ‘beste’ techniek

Wanneer jij, of je partner goed ‘opgewarmd’ is en goed reageert, kan het spannend zijn om een extra vinger naar binnen te steken. Dus in plaats van 1 gebruik je nu 2 vingers, in je vagina. Je zult merken dat dit, indien er nattigheid genoeg is, voor een fijne stimulatie kan zorgen. Je kan ook proberen de G-spot te vinden. Wanneer je deze stimuleert in een bepaalde houding met een bepaald ritme dan kan dit voor een spetterend orgasme zorgen.

De clitoris houdt er niet van om buitengesloten te worden, sterker nog; veel vrouwen hebben clitorale stimulatie nodig om tot de wonderbaarlijke ‘O’ te komen. Draai zachtjes met het topje van je vinger rondjes, in de door jouw (of je partner) voorkeurs richting en bouw deze snelheid op. Door de wrijving op de clitoris kan het orgasme snel komen.

Ontdek en verken…

Nu je de basis hebt om jezelf, of een ander te vingeren, kan je verschillende manieren ontdekken die goed voor jou of de ander voelen. Zoals leren welke stimulatie het beste past bij de vulva en op welke snelheid deze toegepast moet worden.

Het is gezond en absoluut normaal!

Is het gezond om te vingeren? Ja! Meerdere onderzoeken hebben dit uitgewezen. Het is goed voor zowel de fysieke als de mentale gezondheid van vulva eigenaresse. Het overspoelt je lichaam met endorfine die je humeur verbeteren, het help je beter te slapen en vermindert stress. Al met al: win-win-win situatie! Bovendien zijn er geen ‘bijwerkingen’ aan vingeren, dus waar wacht je nog op?

Veel vingerplezier!