Blozen met Bo | Badkamergeheimen

BMB - Badkamergeheimen

In de intieme omhelzing van stoom en water deel ik mijn badkamergeheimen graag met jullie. De douche is mijn dagelijkse toevluchtsoord. Waar niet alleen mijn lichaam, maar ook mijn gedachten zich ontdoen van de lasten van de dag. Het kabbelende water lijkt soms wel een symfonie die mijn zorgen wegspoelt. Douchen, een activiteit die wordt neergezet als een heerlijk ‘zen-moment’, maar in werkelijkheid toch ook wat ongemakken met zich meebrengt. Wat een veelbelovende intro weer, voor een blog waarin er eigenlijk bar-weinig gezegd wordt. Hey, grapje wel dit, hè! Ik vermeld altijd genoeg in mijn blogs… Just saying. Oké genoeg onzin, ik neem jullie graag mee in de wondere wereld van mijn badkamer!

Waterige wijsheid

Ik gebruik mijn douche voor meerdere doeleinden. Wat Bo? Sport je er ook? Nou, behalve dat ik een meester ben in geheugentrainingwant laten we eerlijk zijn; onthouden waar ik mijn scheermes als laatste heb neergelegd is soms al een uitdaging op zich – is de douche vooral mijn denkkamer. Daar ontstaan mijn grootste ideeën te midden van schuim en stoom. Maar niet alleen bedenk ik hier het een en ander, ik spoel mijn gedachten – wanneer ze soms even te veel zijn – weg (letterlijk en figuurlijk). Ik zorg voor een geestelijke ontlading. Ik ruim op wat er niet in hoeft te zitten en probeer soms echt mijn koppie even helemaal leeg te maken. En op zo’n moment, met een lege bovenkamer is mijn mini-spa moment in mijn eigen badkamer écht compleet.

Mama, mama, maaaamaaaaaaa

Zoals sommigen van jullie weten is de enige echte Bo – yes it’s me – ook de trotste moeder van een klein mini-mensje. En zoals ook veel moeders met mij weten is het ‘helemaal leeg maken van je koppie’ met een kind, in de rol van moeder, bijna onmogelijk! 5 minuten poepen met de deur dicht voelt als een mini-vakantie. Een extra rondje supermarkt terwijl oma even op je kind past: een tropisch toevluchtsoord! Ja, het moederschap blijft maar doorgaan. En zo ook je gedachten; ‘moet ik nog iets doen voor dat kerstdiner op school?’, ‘logopedie was toch volgende week?’, ‘oh, ik moet die ene moeder nog even aanspreken…’ Spoel ze weg Bo… Door het putje. Adem in, adem uit… Complete stilte.

En daar was ik, even helemaal rustig. Stilte in mijn koppie en genietend van het douchewater dat langs mijn rug stroomde. Heer-lijk! Ja, ik had het voor elkaar! Deze moeder was even helemaal aan het genieten onder de douche. Even niks! Tot het onvermijdelijke: ‘MAMA, MAMA, MAAAAMAAAAA’! Met ingezeepte haren schreeuwde ik vanaf boven ‘WAT IS ER?’. Uiteraard werd ik niet gehoord, ik zette die heerlijk warme straal uit om vervolgens klappertandend aan te moeten horen dat mijn peuter van 4 had gepoept en of ik even zijn kont wilde afvegen. Ja. Ja, wat doe je dan? Laat je, je kind nog – pak ‘m beet – 10 minuten daar wachten of ga je improviseren? Uiteraard het tweede. Na 10 minuten is dat ook zo aangekoekt als… enfin, jullie begrijpen de keuze!

Kom maar naar de badkamer!

Mijn peuter is met een wc-papiertje en zijn broek op de enkels de trap opgelopen om vervolgens gebukt naast de douche te gaan staan. En deze moeder? Ja, die kon in haar mini-spa-tijd even billen afvegen en vervolgens haar douche-sessie voortzetten. Nou die was snel afgelopen kan ik je vertellen. De nieuwe aroma specialiteit in die te kleine ruimte viel niet goed in de smaak en de gedachte: ‘Ik moet hem echt gaan leren om zelf af te vegen’ nam de overhand. Morgen weer een nieuwe dag in de badkamer…

Je bent het waard, echt waar!

Bovenstaand is de werkelijkheid van hoe een douche-sessie eruit kan zien, als moeder weliswaar. Maar ik ben er heilig van overtuigd dat ook niet-moeders niet altijd even flatteus onder de douche staan zoals wordt beweerd. Je weet wel in van die charmante reclames waar douchen zo perfect lijkt te zijn. Waar het haar op magische wijze in slow motion waait. Nou, bij mij lijkt het soms meer op een tornado die zijn eigen leven leidt en ik 9 van de 10 keer niet eens mijn ogen kan openen omdat ik van die wonder schuim shampoo in mijn kijkers heb gekregen. Als ik klaar ben, lijk ik eerder op een dweil dan op een model uit zo’n reclame.

Ze zetten een douche-ervaring neer als een sprookjes-ervaring! Maar laten we nu echt even eerlijk zijn, mijn dagelijkse douche routine ziet er heus niet altijd uit als een reclame fragmentje hoor – en ik vermoed die van jullie ook niet. Dus zijn we het waard? Sure! Maar gaan ze ons dan ook vertellen hoe we tot die ultieme ontspanning komen?

Samen douchen? Ja, romantisch – of toch niet?

Ik heb weleens gezegd: delen is vermenigvuldigen! Zou samen douchen dan toch de sleutel zijn tot ultieme ontspanning onder de douche? Ontspanning komt in vele vormen, zo is seks en intiem zijn ook een vorm van ontspanning! Dus waarom zou je dan niet samen gaan douchen? Combineer het beste van twee werelden.

Dit moest ik uiteraard ook even uittesten. Mijn partner wil maar al te graag dat ik mee ga onder de douche. Ik houd altijd een beetje ‘de boot af’. Joh, laat mij maar alleen douchen, dat ultieme ‘rust momentje’ ervaren. Heeeeer-lijk! Maar zij, als het aan haar zou liggen, douchen we nooit meer alleen. Goed, op een bepaalde avond gaf ik eraan over. Nou kom maar door dan met je samen douchen!

1 woord – 3 letters …

Mag ik even aan alle samen douchende mensen vragen: HOE? Hoe in godsnaam douchen jullie samen? Hoe? Het past niet, de ene persoon is ijskoud en de ander staat prinsheerlijk te genieten onder de warme straal. Het is oneerlijk! En als je dan probeert een compromis te sluiten, dan is dit eerder als een slechte choreografie van een waterballet dan dat het ook maar enigszins bevrediging biedt. Dus ja, mocht je ooit overwegen om de romantiek naar de badkamer te verplaatsen, weet dan dat het misschien niet zo perfect zal zijn als die verhalen en commercial-spotjes die je willen doen geloven. Maar hey, wie weet ontdek je wel een eigen unieke manier om samen te douchen, met alle onhandige charme die erbij hoort.

Team: realistische badkamer-verhalen!

De zoektocht naar het ultieme ‘zen-momentje’ gaat in ieder geval verder. Ik houd me vast aan die kleine momentjes van rust die ik kan vinden onder de warme stralen, van mijn heerlijke douche-producten (indien ze niet uit mijn handen glijden, want ja… het zou maar eens echt helemaal een oase van rust zijn hè). Ik hoop nog lang op meer ontdekkingen onder de douchestralen. Waarom? Omdat ik het waard ben! En zo ook jij, dus hup: creëer je eigen moment van rust, je eigen mini-spa en geniet – voor hoelang het duurt – van de oase van rust en je natte dweil look. Andrélon, eat your heart out!

 

Liefs, Bo