Bondage voorbeelden voor beginners

Bondage voorbeelden voor beginners

In eerdere blogs hebben we uitgebreid gesproken over diverse aspecten van BDSM, zoals Dominance & Submission, Sadism & Masochism, en uiteraard Bondage & Discipline. Deze blogs hebben je een solide basiskennis gegeven over de intrigerende wereld van BDSM. Vandaag nemen we een diepere duik in de wereld van bondage. Benieuwd naar verschillende bondage technieken en voorbeelden binnen BDSM? We’ve got you covered!

Wat is bondage?

Bondage houdt in dat je iemand fysiek beperkt of vastbindt. Het woord ‘bondage’ kan sommigen afschrikken, met het beeld van mensen in complexe touwposities. Hoewel dit zeker onder bondage valt, omvat het ook eenvoudigere handelingen, zoals het gebruik van handboeien. Bondage is een breed spectrum, wat betekent dat er altijd iets nieuws te ontdekken valt, vooral als je de basisbeginselen voor beginners eenmaal onder de knie hebt!

Het is essentieel om vooraf duidelijk te communiceren over grenzen en een ‘safe-word‘ af te spreken. Bondage kan intens zijn en vereist wederzijds vertrouwen. Zorg ervoor dat jullie passende afspraken maken om het veilig, verstandig en met wederzijdse instemming te houden. Ook is het raadzaam om altijd een schaar bij de hand te hebben bij het gebruik van bondage-tape of touw, zodat je je partner snel kunt bevrijden als het ‘safe-word’ wordt gebruikt!

Ben je er klaar voor? Laten we samen enkele bondage-technieken verkennen.

Bondage Voorbeelden

Handboeien

Begin met de meest beginnersvriendelijke optie: handboeien. Je kunt hiervoor daadwerkelijke handboeien gebruiken, maar als je niet wilt investeren of op een locatie bent zonder handboeien, zijn een stropdas, zijden sjaals of andere items ook geschikt. Handboeien bieden talloze mogelijkheden, van verschillende handposities tot het vastmaken aan een bed of ander object. Kies een positie die het beste bij jullie past en vergeet vooral niet waar je de sleuteltjes hebt gelaten! 😉

Bondage Tape

Bondage tape is een eenvoudige en beginnersvriendelijke optie om je partner vast te binden. Het leuke eraan is dat je oneindig veel bondage technieken kunt toepassen. Het plakt alleen aan zichzelf, niet aan de huid, wat betekent dat je geen zorgen hoeft te maken over pijn bij het verwijderen.

Bondagetouw

Bondagetouw is het meest veelzijdig. Met dit touw kun je alle BDSM technieken uitvoeren, en er zijn verschillende materialen, lengtes en kleuren beschikbaar. Katoenen bondagetouw wordt als het meest geschikt voor beginners beschouwd vanwege zijn zachte en gladde textuur, wat restrictie biedt zonder extra pijn. Voor beginners is het handig om online te zoeken naar BDSM-technieken en tips voor het werken met bondagetouw. Een belangrijke tip is om altijd te controleren of het touw niet te strak zit door er twee vingers onder te steken.

Voor de meer gevorderden is er hennep touw, vaak gebruikt door ‘echte’ riggers voor Shibari, een complexe Japanse bondagevorm. Het aanleren van Shibari vergt vaak professionele begeleiding in de vorm van workshops of cursussen.

Nu je kennis hebt gemaakt met voorbeelden van bondage en BDSM-technieken, is het tijd om aan de slag te gaan! Onderzoek grondig de bondage technieken die je wilt toepassen, en onthoud dat communicatie de sleutel is. Bespreek met je partner welke vormen van bondage jullie aanspreken en welke posities het beste werken. Oefen ook buiten ‘scenes’ met touw om je zelfvertrouwen op te bouwen. Geniet vooral van de opwinding en intimiteit die dit bondage-avontuur met zich meebrengt! 😉