EduKaatie: de meest voorkomende seksuele problemen

EduKaatie

Daar komen ze dan één voor één binnendruppelen: de consulentes van Ladies Night! Tijdens de opleidingsdag hebben zij de basiskennis over seks en de benodigde kennis voor hun consulentschap al opgedaan. Nu is het tijd om deze kennis uit te laten breiden door seksuologe Kaat Bollen.

Wat is EduKaatie?

EduKaatie is een cursus die wordt gegeven door Belgische seksuologe Kaat Bollen om onze consulentes om te toveren tot sexpertes. De cursus wordt minstens twee keer per jaar gegeven, omdat je immers nooit genoeg bent uitgeleerd over het vrouwelijk en mannelijk lichaam.

Op de een of andere manier heerst er nog steeds een taboe om te praten over seksuele problemen. Mensen vinden het lastig om het bespreekbaar te maken of mensen denken dat niemand anders kampt met dezelfde problemen. Guess what? They do! Aan Kaat de taak om haar uitgebreide kennis over te dragen op de Ladies Night consulentes. Consulentes fungeren op Ladies Night party’s namelijk als ‘eerstelijnshulpverleners’, zoals de seksuologe dat mooi omschrijft.

Let’s talk about sex

Voordat Kaat begint al haar belangrijke ditjes en datjes te delen over seks en de anatomie van de mens, is het tijd dat de consulentes zich voorstellen aan elkaar. Niet op de ‘normale’ manier, maar door jezelf voor te stellen aan de hand van een seksueel woord beginnende met de eerste letter van je naam. Bijvoorbeeld: Kinky Kaat.

Na de voorstelronde en het bijkomstige trainen van de lachspieren op de vroege ochtend, is het tijd om de opgedane kennis op de opleidingsdag in het kort te herhalen. Wat was ook alweer de gemiddelde pennislengte in rust en in erectie? Squirten, hoe zat dat ook alweer? De overlap tussen mentale en fysieke opwinding: hoe zit dat bij de man en hoe verschilt dat van de vrouw?

Hoe kan Ladies Night helpen bij seksuele problemen?

Nu is het tijd om de meest voorkomende seksuele problemen te bespreken. Hoe kan je het voorkomen, wat zijn deoorzaken en op wat voor manier kan Ladies Night hierin ondersteunen? We delen de drie meest voorkomendeseksuele problemen met je.

Te snel klaarkomen

Weet je dat 64% van de Nederlandse mannen vindt dat ze te vroeg klaarkomen? Ruim 30% geeft aan hier zelfs regelmatig problemen mee te hebben.

Pijn bij het vrijen

Ben jij je ervan bewust dat ongeveer 40% van de vrouwen weleens pijn heeft bij het vrijen? Van de seksueel actieve vrouwen geeft zelfs 10-15% aan dat zij regelmatig pijn ervaren bij het vrijen. Helemaal niet zo gek dus!

Verschil in libido

Het feit dat er in de eerste twee jaar van een relatie het meest wordt gevreeën, ben jij daar al van op de hoogte? Na deze periode is het heel normaal dat koppels minder vaak vrijen. Gemiddeld hebben koppels één keer per 10 dagen seks. Dus niet twee tot drie keer per week, zoals veel mensen denken.

Dit is enkel een tipje van de sluier van de meest voorkomende seksuele problemen die de seksuologe behandelt tijdens de EduKaatie. Uiteraard worden er veel meer onderwerpen besproken tijdens de cursus van Kaat.

Overdragen van de juiste kennis

Het is belangrijk voor de consulentes om te weten wat voor rol Ladies Night en haar assortiment kan spelen bij seksuele problemen. Om de aanwezige dames op de party op de juiste manier te kunnen adviseren, is het natuurlijk wel belangrijk dat je over de juiste kennis beschikt. Daarom staat het opdoen van de juiste kennis en het overbrengen van deze kennis hoog in het vaandel bij Ladies Night. Wij verzorgen namelijk niet alleen een hilarische vriendinnenavond bij iemand thuis, waarbij erotiek met een knipoog centraal staat. Het helpen van vrouwen en de juiste kennis overdragen, zodat zij dit in de praktijk kunnen toepassen, dat vinden wij enorm belangrijk!

Consulentes over de EduKaatie

Benieuwd hoe onze consulentes de EduKaatie hebben ervaren? Lees het hieronder!

Consulente Angelique

Seksuologe Kaat Bollen

“Op een zondagochtend mochten we weer bij elkaar komen om EduKaatie te krijgen van Kaat Bollen. Dit was niet de eerste keer dat ik bij een EduKaatie aanwezig was, dus ik wist al een beetje wat ik kon verwachten. Maar dit keer had ze nóg meer leuke feiten voor ons op een rijtje gezet en hebben we weer mega veel geleerd. Dit is zo leuk en het verrijkt mijn werk als consulente, want natuurlijk wil je op iedere party weer wat nieuws vertellen. Ik kan je vertellen, dat gaat zeker lukken! Wat is het ook gezellig om mijn collega consulentes weer te zien. Heerlijk bijkletsen, tips uitwisselen en gewoon even babbelen over alles wat ons zoal bezighoudt. Ik sta nu al in de startblokken voor de volgende EduKaatie! Wat een heerlijke job heb ik toch!”

Consulente Joyce

“Op een mooie zondagochtend was het zover… Voordat de wekker ging, was ik al wakker, want vandaag mocht ik richting het hoofdkantoor van Ladies Night voor de EduKaatie! Outfit klaargelegd, onder de douche gehopt en een zelftest gedaan, die gelukkig negatief was. Meteen aangekleed en mijn haar en make-up gedaan. Tijd om de deur uit te gaan! Anderhalf uur later was ik op the place to be.

Buiten kwam ik meteen al een paar collega’s tegen. We zien elkaar niet heel vaak in levende lijve, maar als we dan met collega’s bij elkaar zijn, is het altijd erg gezellig. Tijdens de EduKaatie heb ik weer een heleboel nieuwe dingen geleerd van Kaat. Super interessant! Ik kan niet wachten om de nieuwe kennismee naar de party’s te nemen. Als kers op de taart heb ik een CertifiKaat meegekregen met mijn nieuwe getrouwde naam erop. Die krijgt een plekje aan de muur.”

Wil jij ook worden omgetoverd tot sexperte? Meld je dan nu aan als consulente!