KAAT | Breng je seksleven back on track!

Kaat blog breng je seksleven back on track

We mogen terug leven…

Het gewone leven lijkt eindelijk weer een beetje op gang te komen. Wat hebben we daar allemaal deugd van! Ik ben, als hulpverlener, ondertussen twee keer gevaccineerd en ook de mensen die ik lief heb raken meer en meer gevaccineerd. Zo fijn om terug wat perspectief te krijgen, door de vaccinaties, door de dalende cijfers. Dingen die we graag doen en zo gemist hebben zijn ineens weer mogelijk. Een terrasje doen, thuis meer mensen ontvangen, een Ladies Night Homeparty organiseren. Het kan, mits de nodige voorzorgen, terug allemaal. Zalig.

… en dat is goed nieuws voor ons seksleven!

En nu het gewone leven terugkeert, merk ik dat mensen stillaan ook klaar zijn om terug naar hun seksleven te kijken. Zoals ik in mijn vorige blog al schreef, was dat tijdens de lockdowns bij veel mensen bedroevend. Logisch, want stress en goede seks gaan nu eenmaal niet samen. Je hebt dus altijd fases in je leven waarin je wat minder seks hebt.

Denk hierbij aan: na de geboorte van een kind, nadat je op een nieuwe job bent gestart, na een zware ziekte of het overlijden van een dierbare. Allemaal stressvolle gebeurtenissen die ervoor zorgen dat we minder vrijen. Logisch. Dat kan en dat mag. Het moet niet altijd even spannend zijn. Soms heb je andere dingen aan je hoofd en dat is oke. Hetgeen hierbij wel belangrijk is, is om, eens de storm is gaan liggen, terug werk te maken van je seksleven. Je wil immers niet in de impasse blijven hangen!

Helpende vragen om je seksleven te reanimeren

Vragen die je jezelf hierbij kan stellen zijn:

  • Hoeveel punten geef ik ons seksleven nu? Waarom?
  • Hoeveel punten zou ik ons seksleven voor Corona gegeven hebben? Waarom?
  • Welke, kleine concrete stap kan ik vandaag ondernemen om terug de score van voor Corona te benaderen?
  • Welke, kleine concrete stap kan ik deze week ondernemen om terug de score van voor Corona te benaderen?

Vooral actie ondernemen dus. Praatjes vullen geen gaatjes, dus meteen al een kleine, concrete actie ondernemen is wat we nodig hebben. Soms kan het hierbij helpen om ook eens terug te kijken naar het verleden. Vragen die je jezelf hierbij kan stellen zijn:

  • Toen we pas samen waren, hoe zag ons voorspel er toen uit? Vond ik dit fijner als ons huidig voorspel of niet? Waarom?
  • Denk eens terug aan jullie fijnste vrijpartij ooit: wat kan je nu doen om een gelijkaardige vrijpartij te initiëren?
  • Welke standjes/seksuele handelingen deden we vroeger vaker en mis ik? Wat kan ik nu doen om dit terug (meer) toe te voegen aan ons huidig seksleven?

Als ik de mensen in mijn praktijk die vraag stel, gaat het trouwens opvallend vaak over tongzoenen, orale seks en ‘standje 69’. Handelingen die veel mensen schijnbaar vaker doen als ze verliefder zijn. Jammer, want al deze dingen kunnen uiteraard erg opwindend zijn! Wanneer ik bij mensen pols waarom ze dit minder doen, hebben veel van deze redenen met onzekerheid te maken. Zo jammer!

Omarm je lichaam (én vulva) zoals het is

Veel vrouwen denken dat ze niet lekker ruiken, proeven of dat ze niet goed onthaard zijn. Laat ik daarom voor eens en voor altijd stellen: de vulva hoeft niet naar rozen te ruiken. Integendeel! Partners vinden de natuurlijke geur van de vrouw vaak erg opwindend. Meer nog: in de middeleeuwen brachten vrouwen soms wat vaginaal vocht achter hun oren aan om een partner aan te trekken. Vaginaal vocht als lokmiddel dus. Heerlijk toch? Dat moet dus niet verbloemd worden! En ook die beharing: doe gewoon waar je jezelf comfortabel bij voelt. Vrouwen (dus geen meisjes) hebben nu eenmaal schaamhaar. Dat heeft de natuur zo beslist. Dat kan je weghalen als je wil, maar dat is zeker geen verplichting. Het is jouw lijf, hou ervan zoals het is en geniet ervan.

Dit gezegd hebbende wil ik natuurlijk niet impliceren dat je je niet mag scheren of extra verzorgen: als je je daar meer zelfzeker door voelt, zeker doen. Het meest sexy is een zelfverzekerde vrouw! Zeker omdat we, wanneer we ons sexy voelen, minder nadenken en dus meer opgaan in het seksueel spel. En net dat is zo opwindend!

Uit je hoofd, in je lijf

Ga voor jezelf dus eens na wat ervoor zorgt dat je tijdens orale seks (al dan niet in standje 69) in je hoofd verdwijnt. Is dat omdat je niet goed geschoren bent? Scheer je dan terug iets regelmatiger (tip: de scheercrèmes van Ladies Nighthelpt rode bultjes tegen te gaan en zorgt voor een gladder resultaat). Is dat omdat je denkt dat je niet lekker ruikt? De scheercrème van Ladies Night kan je na het scheren ook aanbrengen op de huid: dat werkt verzachtend en geeft een lekker geurtje (niet dat dat dus moet, maar als het je helpt, dan helpt het!). Is het omdat je denkt dat je niet lekker proeft? Probeer dan eens een glijmiddel met een smaakje, zoals de Oral Pleasures van Ladies Night (mijn persoonlijke favoriet is de Warming Caramel, omdat die als extra effect heeft dat hij heerlijk warm wordt… Extra sensaties, daar ben ik altijd voor te vinden!). En voor de durvers onder ons, als je twijfelt over je smaak: je kan altijd zelf eens proeven. Dan zal je merken dat het helemaal niet zo erg is als je zelf denkt.

Bottom line: onzeker zijn is niet nodig. Wanneer je partner opgewonden is, heeft hij/zij enkel oog voor wat hem/haar nog meer opwind en zit hij/zij niet in met overtollige haartjes of een zeer natuurlijk geurtje. Maar als het jou comfortabeler maakt om hier toch op in te zetten: zeker doen. Alles wat kan helpen om uit je hoofd en in je lijf te blijven is mooi meegenomen.

En nu stoppen met lezen jij, ga maar eens nadenken over wat je concreet kan doen om je seksleven back on track te brengen én of je iets kan doen met bovenstaande tips. Misschien toch nog maar eens standje 69 op het menu zetten? 😉