KAAT | De erotische vragen die Kaat het vaakste hoort…

De erotische vragen die Kaat het vaakste hoort

Maar eerst: herfst

En ook oktober zit er alweer op. Halleluja, wat vliegt de tijd! Het is alweer herfst. Halloween is geweest en we beginnen ons al klaar te maken voor kerst. Mij hoor je niet klagen, ik vind het allemaal erg gezellig. Zeker nu de meesten onder ons gevaccineerd zijn en er net wat meer kan. Weer tijd voor feestjes, weer tijd om mensen te ontmoeten. Zalig!

Wat ik daarbij ook altijd boeiend vind, is dat wanneer mensen op een feestje weten (of horen) dat ik seksuologe ben, ze na een aantal drankjes standaard op de proppen komen met erotische vragen. En het valt mij dan ook op dat vaak dezelfde vragen terugkomen. Schijnbaar lopen we allemaal met dezelfde vragen rond! In deze blog zet ik voor jullie dé vijf vragen op een rijtje die mij het meest gesteld worden én natuurlijk geef ik er ook antwoord op!

De vijf erotische vragen die ik het meeste hoor…

1. Hoe vaak vrijen mensen nu echt?

Ja, misschien wel de grootste seksuele mythe. We denken allemaal dat mensen twee à drie keer per week vrijen, maar dat is dus niet het geval! Ja, aan die frequentie kwamen we misschien toen we nog in onze konijnenjaren zaten, maar wanneer de kersverse verliefdheid afneemt en het gewone leven het overneemt, daalt die frequentie. En dat mag. Uit indirect onderzoek kunnen we opmaken dat koppels ongeveer één keer per 10 dagen vrijen. Dus eerder twee à drie keer per maand, dan twee à drie keer per week!

2. Ben ik abnormaal?

Tja, dit is natuurlijk een vraag die ik moeilijk in zijn algemeenheid kan beantwoorden. Veel is afhankelijk van wat er op deze vraag volgt. Meestal vragen mensen namelijk: “Kaat, ben ik abnormaal, want…”. En het antwoord op die vraag is dus deels afhankelijk van wat er na de want volgt. Maar, ik kan wel zeggen dat mijn antwoord in 95% van de gevallen is: “Nee, je bent niet abnormaal!” Er wordt over niets zoveel gelogen, als over seks en over geld. Ga dus niet af op wat je hoort van anderen, maar kijk vooral wat fijn voelt voor jou en jouw partner. Uiteindelijk is dat het enige dat telt!

3. Wat is het meest bijzondere dat jij ooit bij jou in de praktijk gezien hebt?

Oeh! Ik heb beroepsgeheim, dus helaas kan ik daar geen antwoord op geven. Jammer he! Nu is het wel zo dat ik vaak mensen met een bijzondere seksuele voorkeur zie. Wij noemen dat een parafilie, maar in de volksmond spreekt men over een fetisj. Boeiend natuurlijk! Ik vind het altijd fijn om samen met mensen te kijken hoe we ervoor kunnen zorgen dat die voorkeur een plekje kan krijgen binnen hun seksleven. Gelukkig ben ik heel openminded, dus het is niet zo simpel om mij te choqueren. Whatever floats your boat! Zolang alles maar met instemming gebeurt en er geen mensen gekwetst worden: geniet!

4. Hoe krijg ik meer zin? (Of: hoe krijgt mijn partner meer zin?)

De klassieker! En ook moeilijk om daar een eenduidig antwoord op te geven. Zin in seks wordt namelijk door erg veel factoren bepaald: door biologische, psychologische én sociale factoren. Ik ga met mijn mensen altijd op zoek naar welke factoren remmend en welke factoren helpend zijn. En daar zetten we dan op in. Als ik toch een algemeen antwoord zou moeten geven, zou dat zijn: durf tijd te maken voor seksualiteit en ga op zoek naar prikkels die voor jou werken. Verwacht niet dat zin uit de lucht komt vallen, maar ga zelf op zoek naar die prikkels.

5. Welk standje moeten we zeker proberen als koppel?

Heel saai antwoord, maar goede seks gaat volgens mij niet om de standjes. Goede seks gaat om verbinding en communicatie. Dus misschien moeten jullie vooral eens terugkijken naar welke standjes jullie deden toen jullie pas samen waren en die terug op het menu zetten?

Heb je nog meer erotische vragen? Leer dan alles over erotiek met een knipoog tijdens een Ladies Night party! Wil je praten over dit leuke onderwerp, maar dan met vriendinnen in je eigen woonkamer? Dan kun je een Ladies Night party boeken.

Maar de erotische vragen die er echt toe doen…

Over erotische vragen gesproken… Wat nog boeiender is dan bovenstaande antwoorden, is om jezelf én je partner een aantal erotische vragen te stellen! Zo leer je jezelf én elkaar beter kennen. En geef toe, dat is toch veel interessanter dan weten hoe vaak de gemiddelde Nederlander of Belg vrijt? Je ligt immers niet met die gemiddelde vent/vrouw in bed! Daarom geef ik jullie graag 10 vragen mee om elkaar nog beter te leren kennen op erotisch vlak:

  1. Wat vond je onze fijnste vrijpartij? Waarom?
  2. Wat vond je onze spannendste vrijpartij? Waarom?
  3. Welke ultieme tip zou je me willen geven op erotisch vlak?
  4. Wat zou je dit jaar nog met me willen verkennen op erotisch vlak?
  5. Wat was jouw meest gênante, erotische ervaring? Hoeveel mensen weten dit?
  6. Is er iets wat je nooit zou willen doen op seksueel vlak? Wat? Waarom?
  7. Ben je blij met de kwantiteit van ons seksleven? Wat zou je eventueel willen veranderen?
  8. Ben je blij met de kwaliteit van ons seksleven? Wat zou je eventueel willen veranderen?
  9. Wat is je ultieme fantasie? Zou je deze graag willen beleven of moet het juist een fantasie blijven?
  10. Hoeveel punten zou je ons seksleven momenteel geven? Waarom?

Mocht je naar aanleiding van deze vragen trouwens benieuwd zijn naar meer? Check dan zeker de spelletjes op Nachtkastje.nl. Ik kan mijn eigen spel ‘Lets Talk About Sex’ bijvoorbeeld zeker aanraden! 😉