KAAT | Er is een (seks)leven na Corona!

Seksleven na corona

Door seksuologe Kaat Bollen

Het mag terug!

Ja! We kunnen terug party’s geven! Wauw, wat ben ik daar samen met de talrijke Ladies Night consulentes blij mee! Ik zeg altijd dat ik de mooiste job in de wereld heb, en dat meen ik ook echt. Mensen helpen hun (seks)leven beter te maken: is er iets dat meer voldoening geeft dan dat? Ik denk het niet! En dat doen de Ladies Night consulentes natuurlijk ook.

Seksuologische hulpverleners

Ook zij zijn in mijn ogen een soort van seksuologische hulpverleners. Ze zien heel veel dames en we weten dat ongeveer 1 op 5 dames (in het algemeen) met een seksueel probleem kampt. Dat wil zeggen dat veel dames op de Ladies Night party’s dus ook ergens tegenaan lopen, seksueel gezien. En dat is iets waar de consulentes nu nog beter mee kunnen helpen. Door onze fantastische toys, maar ook door de opleiding die ze van mij krijgen. Dus niet alleen ik heb de beste job in de wereld, de consulentes hebben dat ook. Zo vertelde een consulente mij laatst dat ze weer een party had gehad bij een vrouw die haar vertelde dat ze nog nooit klaargekomen was. Na deskundig advies van deze consulente (en een fantastische luchtdrukstimulator van Ladies Night) was ze hier nu wel in geslaagd. Ja, dat is toch het mooiste cadeau dat je iemand kan geven? Een orgasme! Onze consulentes stonden dus ook te popelen om opnieuw aan de slag te gaan.

Drie party mogelijkheden

Er zijn trouwens drie verschillende party’s mogelijk momenteel, kijk zeker even verder voor meer informatie. Want ik kan me heel goed voorstellen dat jullie er ook aan toe zijn om jullie seksleven terug op te spicen (of terug te brengen naar het niveau van voor Corona in elk geval). Zeker een party boeken dan!

Vrouwen en klaarkomen, een moeilijke combo…

Maar, nog even terug naar de dame die niet kon klaarkomen. We weten dat dit iets is dat veel vaker voorkomt dan we zouden denken. In Sexpert, het grootste recente seksonderzoek, geeft 22 procent van de bevolking aan te traag of moeilijk tot een orgasme te komen. 14 procent van de vrouwen verklaart tijdens de seks geen orgasme te krijgen. Niet alle vrouwen vinden dit trouwens een probleem. Maar gezien de grote druk van de maatschappij (en daardoor ook van de mannen) op het vrouwelijk orgasme, is klaarkomen voor vrouwen tegenwoordig een ‘must’ geworden. En dat is misschien jammer, want ‘moeten’ en seksualiteit, dat gaat niet goed samen.

Orgasmekloof

Toch mag het niet verbazen dat het voor vrouwen vaak moeilijk is om tot een orgasme te kunnen komen. We weten dat er nog steeds een grote orgasmekloof is tussen mannen en vrouwen: mannen komen beduidend meer klaar dan vrouwen tijdens de seks. Vooral omdat de seks in het Westen erg gericht is op penetratie. Terwijl maar ongeveer 20% van de vrouwen kan klaarkomen door penetratie. Er zijn dus andere manieren van seks nodig om vrouwen tot een hoogtepunt te brengen en soms knelt daar het schoentje.

Oorzaken voor geen orgasme

Uiteraard zijn er ook andere oorzaken en vaak spelen deze oorzaken ook nog eens samen en beïnvloeden ze elkaar. Ik zet de voornaamsten even voor jullie op een rijtje:

 • Onvoldoende opwinding
  Te weinig of geen zin in seks door bijvoorbeeld stress, vermoeidheid, spanningen in de relatie, een negatief zelfbeeld… Hierdoor is de kans groot dat je je niet volledig kunt overgeven aan de seks, wat een orgasme hoe dan ook in de weg staat.
 • Pijn of ongemak
  Als je pijn ervaart tijdens het vrijen, kom je niet tot ontspanning en opwinding. Met alle gevolgen van dien.
 • Seksuele remmingen of schroom
  Niet aan je partner durven toevertrouwen hoe en waar je het meest opgewonden van wordt, bijvoorbeeld niet durven vragen naar orale seks.
 • Gebrek aan (seksuele) kennis
  Niet goed weten welke plekjes je het meeste genot kunnen bezorgen en hoe ze te bespelen. Vandaar dat masturberen écht belangrijk is!

Start to masturbate!

De tip om ervoor te zorgen dat je wel kan klaarkomen, ook met je partner, is meestal om te starten met masturberen. Om je eigen lichaam te leren kennen: te voelen wat je graag hebt, wat stimulerend is en wat net niet. Helaas weten we dat masturberen voor de meeste vrouwen niet zo simpel is. Juist omdat we toch nog erg opgevoed zijn met het idee dat seks iets liefdevols moet zijn wat je met twee doet. Én omdat je als vrouw een afgelikte boterham zou zijn als je teveel met seks bezig bent, ‘ownen’ veel vrouwen hun seksualiteit niet. Tijd om daar verandering in te brengen!

Hoe begin je (opnieuw) met masturberen?

 • Kies een moment uit dat je helemaal voor jezelf hebt.
  Bijvoorbeeld als je partner en kinderen niet thuis zijn. Om goed te masturberen moet je op je gemak zijn, en het risico ‘betrapt’ te kunnen worden is niet echt ontspannend.
 • Zorg er dus voor dat je ontspannen bent.
  Neem een lekker warm bad, dim het licht of drink eventueel een glaasje alcohol.
 • Probeer opgewonden te raken.
  Er zijn verschillende manieren mogelijk, maar een erotische film of een opwindend boek helpt vast.
 • Verken eerst op je gemak je vulva.
  Dat kan met een spiegeltje (als je het allemaal precies wil weten, of als je niet weet waar bijvoorbeeld je clitoris juist zit), maar ook gewoon met je handen. Wat voel je? Hoe voelt dit voor je? Als dit niet goed voelt, stop er dan voorlopig mee en begin een andere keer opnieuw. Stel jezelf wel de vraag waarom dit niet goed voelde.
 • Als het wel goed voelt, kun je verder gaan.
  Na de verkenningsfase kun je jezelf ritmisch beginnen te verwennen. Het is hierbij eventjes zoeken wat jij precies lekker vindt. De meeste vrouwen stimuleren graag hun clitoris terwijl ze op hun rug liggen. Maar er zijn nog tal van mogelijkheden. Probeer dus uit wat voor jou lekker voelt, en wat je hierbij nodig hebt. Elke manier is goed. Niets in bed is te gek, ook niet als je alleen in dat bed ligt!
 • Het kan zijn dat je met je vingers niet in staat bent om voldoende stimulatie te creëren.
  Dat is niet zo vreemd. Een aantal vrouwen kan uitsluitend klaarkomen door de intense trillingen van een vibrator. Wanneer je jezelf niet tot een orgasme kunt brengen, is een hulpmiddel altijd het proberen waard. Ladies Night heeft een heel aantal mooie producten die hierbij kunnen helpen, vraag jouw consulente om meer info!
 • Probeer bij dit alles je niet té veel te focussen op het klaarkomen.
  Ik weet dat dit wat paradoxaal klinkt, maar als je je daarop gaat focussen, kruip je als het ware in je hoofd. En dus uit je lichaam. Hoe meer je dat moet kunnen loslaten en hoe meer je kan opgaan in de zintuigelijke ervaring, hoe meer kans op succes!

Deze tips zouden je normaal al aardig op weg moeten helpen. Doet het dat niet, kan je altijd overwegen om de kennis van een Ladies Night consulente in te schakelen of naar de seksuologe te gaan…

Veel plezier met oefenen en zoeken in elk geval. Onthoud: de reis is belangrijker dan de bestemming!

Kus,

Kaat