KAAT | Kennis is macht, ook op seksueel vlak!

Blog Kaat Bollen kennis is macht ook op seksueel vlak ladies night

Zoveel seksuele onwetendheid

Zoals de meeste van jullie weten geef ik ook les op de hogeschool. Dat is op het Postgraduaat Seksuologische Hulpverlening. In dit postgraduaat spijker ik samen met de andere docenten de kennis over seksualiteit van een heel aantal hulpverleners bij. Omdat dat helaas nog altijd erg nodig is. Ik vind het zelf heel logisch dat seksualiteit opgenomen wordt in het lespakket van elke hulpverlenersopleiding, maar dat is nog altijd niet het geval. Veel hulpverleners weten dus te weinig over seks, en dat is jammer! Het is voor mensen immers een heel grote stap om seksualiteit bespreekbaar te maken bij hun therapeut en wanneer ze dat dan eindelijk doen, is het toch belangrijk dat ze juist advies krijgen. Hulde dus voor het postgraduaat, want het is zo nodig!

Ladies Night consulentes als eerstelijnshulpverleners

Maar ook hulde voor de EduKaaties die ik via Ladies Night aan de consulentes geef. Ik weet, eigen lof stinkt, maar het is zo waardevol. In mijn visie zijn de consulentes eigenlijk eerstelijnshulpverleners. Ze komen bij dames tot in de woonkamer en de stap om vragen aan een consulente te stellen is veel en veel kleiner dan bij een hulpverlener. De consulentes zijn dus de aangewezen personen om seksuele problemen op te sporen én al meteen het nodige advies te geven. Vandaar dat ik de consulentes daar ook de nodige tools voor geef. Meestal doe ik dat tijdens een live EduKaatie, waarbij ik én mijn kennis een volledige dag ter beschikking van de consulentes staan. Maarja, in deze barre coronatijden is dat helaas niet mogelijk. Daarom dat ik deze maand mijn tweede online EduKaatie gaf aan kersverse Ladiesnight consulentes. En dat was weer tof!

De wondere wereld van ons fantastische lijf

Hierbij stond ik vooral stil bij een sekspositieve grondhouding en de anatomie. Want ook al zijn consulentes van nature al erg geïnteresseerd in seksualiteit, toch heeft ons ingenieuze lichaam ook voor hen nog steeds geheimen. Of, het is te zeggen, had het geheimen. Want ik heb hen uiteraard ingewijd in de wondere wereld van ons lichaam.

Wat ik hen zoal geleerd heb? Ja, dat ga ik in deze blog natuurlijk niet verklappen, dat zou zonde zijn! Ben je benieuwd nar wat je nog niet weet van je lichaam en hoe deze kennis je kan helpen naar een nog beter seksleven? Boek dan snel je online Ladies Night party!

Ondertussen geven we al een tijdje online party’s, en hoewel we, eerlijk is eerlijk, daar eerst ook wat schrik voor hadden, (Gaat de sfeer wel even leuk en luchtig zijn? Gaat er wel genoeg diepgang zijn? Voelt het wel echt als een vriendinnenavond?) hebben we inmiddels genoeg ervaring om voluit te kunnen zeggen: JA! Online party’s zijn tof!We horen van de gasten dat ze het bijzonder vinden om op deze manier toch bij hun vriendinnen te zijn én dat het toch echt anders is dan gewoon samen met de vriendinnen een zoomgesprek of –borrel in te plannen. Het is grappiger, interessanter en de meiden-onder-elkaar-sfeer hangt er veel meer! Zeker een aanrader nu het nog kan.

Een online party, nu nog interessanter!

En, we zouden Ladies Night niet zijn als we het hebben van een online party niet nog leuker zouden maken! Daarom dat we de komende weken wekelijks één online party uitkiezen en hiervan verrassen we elke bestellende gaste van deze party met een GRATIS mini Femme Intime Seductive (30 ml). Dit is een scheercrème in een verleidelijke geur. Kan maar van pas komen nu het weer terug beter wordt en ik eindelijk terug begonnen ben met mijn benen te scheren!;-) En volgens mij ben ik hier niet de enige in, toch? Boeken dus, die online party!