KAAT | Leve de vrijheid! Of toch niet?

Blog Kaat Leve de Vrijheid

September = hernieuwde vrijheid

September staat dit jaar in het teken van de hernieuwde vrijheid. Na ons 1.5 jaar koest gehouden te hebben, mogen we eindelijk terug echt buiten komen. Mits een coronapas kan er zelfs terug gefeest worden! Wat heb ik dat gemist! Ook bij Ladies Night was het feest trouwens, want we hebben eindelijk terug een consulentenmeeting gehad. Voor degene die niet helemaal mee zijn: één keer per jaar geeft Ladies Night een fantastisch feest voor zijn consulentes. De Belgische en Nederlandse consulentes verenigen zich en dat knalt natuurlijk. Er worden mensen in de bloemetjesgezet, de nieuwe producten worden voorgesteld (en oeh oeh oeh! Wat zijn ze weer cool!) en natuurlijk worden er ook spelletjes gespeeld. Bij Ladies Night hoort nu eenmaal een grote dosis fun!

Dit jaar was ik verantwoordelijk voor één van de spelletjes trouwens. Ik onderwierp de consulentes aan een heuse seksquiz. Zoals jullie weten leid ik de consulentes op én ik wou natuurlijk weten of ze wel goed opgelet hadden… Mijn zweepje lag al klaar! Helaas heb ik dat niet moeten gebruiken, want ze behaalden schitterende scores. Dat moet eigenlijk ook, want alleen zo kunnen ze jullie iets bijleren natuurlijk! Het was kortom weer een schitterend feest, waar ik nog altijd een beetje van loop te stuiteren

BDSM = geen vrijheid kan ook fijn zijn…

Maar, over mijn seksquiz gesproken, één van de vragen ging over BDSM. Jullie weten misschien dat ongeveer 70% van de mensen wel eens gefantaseerd heeft over BDSM (dat wisten de consulentes ook!), dus 50 tinten grijs blijft nog steeds erg populair. Maar de term BDSM, weten jullie waar die precies voor staat?

Dit acroniem staat voor BondageDisciplineDominance (dominantie), Submission (onderwerping), Sadism (Sadisme) en Masochism (masochisme). Een hele mond vol, vandaar de afkorting.  In het algemeen kunnen we zeggen dat de het brede veld van BDSM bepaald wordt door het gebruiken of ondergaan van een vorm van macht of pijn, vaak (maar niet altijd) in een seksuele context. Veel mensen hebben hierbinnen een voorkeur voor één van de categorieën, maar in de praktijk overlappen ze elkaar en komen ze geregeld samen voor.

Sommige mensen gaan hier all the way in, maar over het algemeen beperken de meeste mensen zich tot softere versies van BDSM. Want neen, je hoeft niet gehuld in leer in de kettingen te hangen om BDSM uit te oefenen. Helemaal niet! Ik ben ervan overtuigd dat meer mensen BDSM-aspecten in hun seksleven hebben zitten, als je soms zou denken. Wat te denken bijvoorbeeld van een man die zijn partner beveelt om hem te pijpen? Of de vrouw die de man neerdrukt en op hem kruipt? Of de man die zijn vrouw bij de haren beetpakt tijdens het vrijen of haar handen neerdrukt op het bed? Of de vrouw die haar lange nagels in de rug van haar bedpartner zet? Kleine, seksuele handelingen die mijn inziens ook te maken hebben met pijn en/of macht.

Zit er ook een BDSM-kantje in jou? Of in je partner?

Misschien is het daarom goed om jezelf (en je partner?) volgende vragen eens te stellen?

  • Zeg je graag wat je partner moet doen in bed of heb je liever dat jouw partner jouw zegt wat je moet doen?
  • Vind je het fijn om je partner een beetje pijn te doen in bed of geniet je er juist van als hij/zij wat ruwer met jou is?
  • Vind je het opwindend om een (seksuele) straf opgelegd te krijgen of dreig je daar graag zelf mee?
  • Vind je vastgebonden worden erg geil of sla je liever zelf je partner in de boeien?

Als het antwoord van jou of je partner op een van deze vragen ja is, zou het goed kunnen dat voorzichtig experimenteren met BDSM jullie seksleven een extra dimensie zou kunnen geven. Weten jullie trouwens dat Nachtkastje.nl hier ook een speciale BDSM selectie van verkoopt? Misschien toch de moeite eens waard om er eens rond te gaan snuisteren…