Blozen met Bo | Leve de vrouw!

BMB - leve de vrouw

Het is 2023 en vrouwenemancipatie heeft in de loop der jaren een geweldige make-over gekregen, en als vrouw kan ik je vertellen dat het net zo spannend is als het ontdekken van een fantastische kledingkast vol power-outfits! (van die kledingstukken waarin je, je ineens onwijs krachtig en sexy voelt .. we hebben er allemaal wel een paar in de kast hangen hè) en een rijkgevuld Nachtkastje met je lievelingsvriendinnen erin. Laat mij jullie vandaag meenemen op de reis van groei, empowerment en het omarmen van mijn unieke vrouwelijke kracht!

Mijn reis naar ..

Een paar jaar geleden voelde het alsof de wereld mij beperkte tot een bepaald beeld van wat het betekent om vrouw te zijn. ‘Ja, lekker vaag weer Bo, wees eens duidelijk’. Goed. Ik bedoel te zeggen: meisjes, vrouwen, mokkels, vaginabezitters dienen zich te gedragen, kleden zich naar de schoonheid (lees rokjes en jurkjes) en hebben al helemaal geen grote mond. Maar die kaders waren niet wie ik werkelijk was. Ik wilde meer dan alleen maar voldoen aan traditionele verwachtingen. (goed gelukt hè? Zeg maar dag met je handje naar de ‘prins op het witte paard’. Mijn prinses komt gewoon per auto). Ik wilde mijn dromen najagen, mijn stem laten horen en mijn eigen pad kiezen.

Toen begon mijn reis naar zelfontdekking en emancipatie. Ik begon mijn krachten te omarmen en mijn talenten te ontwikkelen. Ik ontdekte dat mijn stem waardevol was en dat mijn mening ertoe deed. Het was niet altijd gemakkelijk hoor, ik had destijds een hoge functie in de ‘mannenwereld’ en werd al gauw geconfronteerd met kritiek en tegenstand. Maar ik besefte dat mijn vrijheid om te stralen belangrijker was dan de goedkeuring van anderen.

SuperBo!

Uiteraard ging deze reis niet zonder een blunder hier en daar. Ik herinner mij nog goed die keer dat ik per ongeluk twee verschillende schoenen aantrok. Omdat ik ervan overtuigd was dat vrouwen met een ‘goede functie’ hakken dragen, heb ik met mijn stresshoofd zo twee verschillende pumps uit de kast getrokken. Gelukkig waren mijn collega’s zo gefocust op mijn briljante ideeën (kan ook niet anders he! – hey, als niemand je complimenteert moet je het zelf maar doen!) dat ze mijn modeblunder volledig over het hoofd zagen! Schrale troost: die hakken hebben destijds wel het denkbeeldige plafond doorbroken. Het voelde als een overwinning waar Wonder Woman zelfs jaloers op zou zijn! – just saying..

Na deze blunder heb ik met mijn handje gedag gezwaaid naar elke pump in mijn kast, ook op sneakers word ik serieus genomen! (Zowel in de slaapkamer als erbuiten. Dus; tel maar uit je winst op dat platte schoeisel) Daarnaast ben ik erachter gekomen dat ik een persoonlijke superheldenkracht heb. Multitasking! Wie zei dat vrouwen niet tegelijkertijd kunnen bellen, e-mails kunnen beantwoorden en ook nog eens een oogje kunnen houden op de kids en de glazenwasser kunnen betalen uit de portemonnee van je partner? Juist. We hebben deze kracht tot in de puntjes geperfectioneerd. En dat allemaal terwijl we ook nog eens de wereld proberen te veranderen! Nu jij weer, Batman.

Yes, we can!

Ik ben trots om te zien hoe de wereld om ons heen verandert. Meer vrouwen beklimmen posities van macht en invloed. Vrouwen worden gehoord en gerespecteerd voor hun ideeën en prestaties. De samenleving begint te erkennen dat vrouwenemancipatie niet alleen gunstig is voor vrouwen maar juist voor de hele maatschappij. Ik kan niet trotser zijn om deel uit te mogen maken van LadiesNight – een organisatie door vrouwen, voor vrouwen. We rock!

Dus laten we onze humor, onze vastberadenheid en zelfverzekerdheid combineren om een wereld te creëren waarin vrouwenemancipatie niet alleen een modetrend is, maar een tijdloze klassieker. Laten we ons blijven inzetten voor gelijkheid, respect en kansen voor alle vrouwen. Terwijl we onderweg onze onvergetelijke grappige, mooie winst omarmen!

En onthoudt goed: als je ooit twijfelt, trek dan die onzichtbare cape van zelfvertrouwen aan en wees de heldin van je eigen verhaal. Leve de vrouw!

Liefs, Bo