Consulente Amber over haar (bij)baan bij Ladies Night

Consulente ervaring Amber Ladies Night

Hi Amber, wil je jezelf eens aan ons voorstellen?

“Mijn naam is Amber en ik ben een 23-jarige student uit Leuven. Hier zit ik op kot, zoals ze dat noemen, samen met één van mijn beste vriendinnen. Ik studeer volgend jaar af als maatschappelijk adviseur en werk nu ook al deeltijds als trajectbegeleider in een organisatie binnen de sociale economie. Wanneer ik niet studeer of party’s aan het geven ben, dan vind je meestal bij mijn vrienden. Ik ben echt een sociaal dier.”

“Dit is echt de beste job die ik ooit heb gehad!”

Hoe ben je bij Ladies Night terechtgekomen?

“Enkele jaren geleden had ik een lezing rond seks en seksualiteit gevolgd van seksuologe Kaat Bollen. Daar werden toen ook een aantal van haar speeltjes tentoongesteld en uitleg gegeven over Ladies Night. Het was duidelijk dat ik geïnteresseerd in de lezing was, want ik werd na de lezing aangesproken over het consulentschap. Ik was direct kei enthousiast, maar door omstandigheden was het er uiteindelijk nooit van gekomen…

Until Corona happened! Alles begon terug open te gaan en ik wist dat dit mijn moment was. Hiervoor werkte ik altijd in de horeca, maar door de lockdowns stond mijn rekening op zo’n laag pitje dat ik écht een extra job nodig had. Gelukkig was ik nog steeds even welkom bij Ladies Night! Na een aantal gesprekken en een opleiding was ik omgetoverd tot consulente. Sinds de zomer van 2021 werk ik nu als consulente en dit is echt de beste job die ik ooit heb gehad!”

“Er zijn zo veel voordelen!”

Wat zijn voor jou persoonlijk de voordelen van het consulentschap bij Ladies Night?

“Goh, waar moet ik beginnen. Er zijn zoveel voordelen! Om te beginnen, de flexibiliteit. Zolang je voldoet aan enkele minimumvoorwaarden (zoals bijvoorbeeld het geven van minimaal 4 party’s per maand), krijg je echt de ruimte om alles in te plannen zoals jij wilt. Dat maakt het voor mij veel gemakkelijker om te combineren met mijn studie. Daarnaast vind ik het gewoon ook super fijn om telkens nieuwe mensen te ontmoeten en hen een fijne avond te bezorgen. 

Als sociaal werker is een veilige omgeving creëren super belangrijk, zodat mensen zich kwetsbaar open durven te stellen. Tijdens een Ladies Night party probeer ik dat ook te doen. Je ziet dat op zo’n party, mensen echt de kans krijgen om dingen te bespreken die ze normaal gesproken niet bespreken.

Ondanks dat onze maatschappij zo geseksualiseerd is, blijft het bespreken van seks nog steeds een taboe. Praten rond seks en seksualiteit moet gewoon meer gebeuren! Als je ziet hoe opgelucht dames zijn als ze zien dat ze niet de enige zijn die iets ervaren, dan kan soms echt een verschil maken in iemand zijn leven. Ik voel mij dan altijd heel trots dat ik een situatie heb kunnen scheppen, waar mensen zich comfortabel genoeg voelden om dit te doen.”

Hoe heb jij de EduKaatie, de extra opleidingsdag met als thema seksuologie, ervaren?

“Ik vond de EduKaatie echt geweldig! Ik was er jammer genoeg eerder dit jaar niet bij op de jaarlijkse meeting (ook echt een must om naartoe te gaan), dus ik was kei enthousiast om die dag andere consulentes te ontmoeten. Je leert bijvoorbeeld hoe je een betere hulpverlener kunt zijn, want ja, wij helpen écht mensen! Ook krijg je de kans om tips en tricks uit te wisselen met andere dames. Daarbij is seksuologe Kaat ook gewoon een super fijne lesgever, die echt ruimte wilt maken om in te gaan op de vragen.”

“Kaat is als therapeute en seksuologe een onuitputtelijke bron van kennis.”

Hoe heb jij de ondersteuning van seksuologe Kaat Bollen ervaren tijdens de EduKaatie?

Kaat is als therapeute en seksuologe een onuitputtelijke bron van kennis. Ze weet niet alleen heel veel, maar ze kan dit ook op een praktische manier omzetten zodat wij die kennis ook kunnen inzetten als consulente. Ze kan ook een toeverlaat zijn. Ik heb persoonlijk al zware en emotionele verhalen gehoord, die dames op party’s mij dan toevertrouwen, die toch wel iets met mij doen. Als consulente probeer je daar dan zo goed mogelijk mee om te gaan, maar soms neem je dan een aantal van die zaken mee naar huis.

Tijdens de EduKaatie, maar ook daarbuiten, is Kaat echt open als aanspreekpunt om hierover te ventileren. Toen ik bijvoorbeeld met een verhaal naar buiten kwam tijdens de EduKaatie, viel er echt wel een kleine last van mijn schouders omdat ik door Kaat echt bekrachtigd werd dat ik goed was omgegaan met die situatie.”

“Het mooie aan Ladies Night is dat ik met mijn verdiensten kan sparen als student, maar niet hoef in te houden op mijn levensstijl.”

Wat heb je al gedaan met jouw verdiensten? En wat voor doelen heb jij met jouw verdiensten?

Don’t judge me please! Ik moet bekennen dat ik wel al veel gekocht heb met het geld dat ik heb verdiend als Ladies Night consulente. Door corona heb ik zo weinig kunnen verdienen, dat er zo veel dingen waren die ik wilde kopen. Nu ben ik echt wel door mijn ‘spendingfase’ heen en ga ik wat meer sparen! Het mooie aan Ladies Night is dat ik met mijn verdiensten kan sparen als student , maar niet hoef in te houden op mijn levensstijl. Het beste van beide werelden!

Volgend jaar studeer ik af en dan is het wel fijn als je wat extra centjes op je rekening hebt staan, daarom is sparen nu mijn grootste doel met mijn verdiensten. Ik ben trouwens ook echt een grote reizer en mijn volgende doel is een reis naar Namibië. Door het geld dat ik nu kan verdienen met Ladies Night, ga ik die reis ook veel eerder kunnen doen.”

Waarom zouden potentiële consulentes zich moeten aanmelden?

“Ik denk dat de simpelste reden is dat het gewoon een super aangename job is. Je werkt misschien wel als zelfstandige, maar tegelijkertijd ben je echt een deel van een team. Je krijgt de kans om een groep vriendinnen te entertainen, maar ook te adviseren en bij te staan in hun verhaal. En dát allemaal terwijl je kwaliteitsvolle toys verkoopt.”

› Meld je nu aan als consulente en word de collega van Amber!

› Meer ervaringen van consulentes lezen? Ervaringen