KAAT | Alle vrouwen aan de macht

Blog Kaat | Alle vrouwen aan de macht

Er is weer hoop!

Aaaah, wat heerlijk. De lente is in het land. Ik merk dat, samen met mij, veel van mijn cliënten opleven. De donkere winter laten we achter ons en we durven weer verder te kijken. Eindelijk weer wat perspectief, eindelijk weer wat warmte. Echt genieten!

De wereld lijkt weer een beetje te ontwaken en daarmee lijkt bij velen ook de sensualiteit te ontwaken. We gooien die dikke winterkleding van ons lijf, verzorgen ons weer net iets beter (weg wintervachtje) en ook een nieuw luchtje of een fris lingeriesetje is terug op zijn plaats. Alsof er na bijna twee jaar eindelijk weer wat ruimte is voor die sensuele vrouw in ons. Wat zie ik dat graag gebeuren! Ik denk dat weinig zo krachtig is, als vrouwen die écht in hun vrouwelijkheid staan. Die hun female power met beide armen omarmen en er echt voor gaan! Dit is dus ook iets wat ik erg aanmoedig bij andere vrouwen én wat ik de Ladies Night consulentes op de EduKaatie ook steeds meegeef.

Niets is zo krachtig, als het omarmen van vrouw zijn

Jullie weten vast nog wel dat ik ongeveer twee keer per jaar een verdiepende opleiding geef aan de consulentes? Hierin ga ik dieper in op een aantal seksuele thema’s zodat de consulentes de nodige info hebben om dames met problemen op de party’s te helpen. Naast dat ik van de consulentes seksuele probleemoplossers maak, moedig ik hen ook aan om een vrouwelijk rolmodel te zijn. Om zelf hun seksualiteit centraal te durven stellen. Om open te durven staan voor alle vormen van seksualiteit (ook de minder vanzelfsprekende). Om als vrouw andere vrouwen te inspireren en te bevrijden. Wanneer ik weer een EduKaatie gegeven heb, ben ik steeds helemaal opgeladen van al die vrouwelijke energie en liefde. Wij vrouwen moeten elkaar immers steunen: niets is zo fijn als vrouwen die andere vrouwen steunen.

Maar natuurlijk hoef je niet perse een Ladies Night consulente te zijn om andere vrouwen te steunen (al helpt het wel!). Met wat kleine aanpassingen kan ook jij de vrouwen in je leven net wat krachtiger en/of vrouwelijker maken. Ik geef je weer graag vijf tips!

5 tips om de vrouwen in jouw omgeving in hun kracht te zetten

1. Bijt wat meer op je tong

Helaas zijn we allemaal opgegroeid in een door mannen gedomineerde maatschappij, die er een erg dubbel moraal op na houdt. Een man met veel liefjes is stoer, een vrouw met veel bedpartners is ordinair. Om nog maar te zwijgen van de loonkloof en het glazen plafond. En dan heb ik het nog niet eens over de orgasmekloof! Vrouwen staan helaas nog steeds een trede lager dan mannen. Wat extra jammer is, is dat sommige vrouwen hier (onbewust) in mee kunnen gaan. Hoe vaak hoor ik een andere vrouw slecht spreken over andere vrouwen? Te vaak! Daarbij valt het me trouwens ook op dat vrouwen vaak nog veel strenger zijn dan mannen. Probeer dus niet in die val te trappen. Slik negatieve of venijnige opmerkingen in.

2. Wees zelf niet bang voor jouw vrouwelijkheid

Hoe vaak hebben we onze vrouwelijkheid niet verstopt? Omdat we niet willen overkomen als ordinair of omdat we onze carrièrekansen niet willen schaden? Omdat we aan een fatsoenlijke man willen komen of omdat we onze kinderen niet het ‘foute’ voorbeeld willen geven? Helaas ben ik ervan overtuigd dat je vrouwelijkheid ontkennen of ontkrachten, juist het slechte voorbeeld geven is. Er is niets mis met vrouwelijk zijn in al zijn facetten. Omarm het en inspireer!

3. Maak regelmatig tijd om in te checken bij je vriendinnen

Als vrouw hebben we het tegenwoordig niet gemakkelijk: er wordt zoveel van ons verwacht. We hebben, meer dan ooit, een massa sociale rollen te vervullen. Vaak verwachten we van onszelf dat we dat ook nog eens uitstekend doen. Dat kan natuurlijk niet! Wees je ervan bewust dat je vriendinnen vermoedelijk onder even grote druk staan als jij en informeer zo nu en dan eens hoe het met hen gaat. Hoe het écht met hen gaat. Las regelmatig een vriendinnenavondje in, gewoon om stoom af te kunnen blazen.

4. Let op wat je jouw kinderen leert

Soms vrees ik dat er weinig hoop is voor onze generatie, maar gelukkig hebben we altijd de volgende generatie nog! De generatie van onze zonen en dochters. De generatie die het anders kan doen als wij. Maar, uiteraard gaan zij het pas anders doen, als wij het hen ook anders leren. Als wij hen leren wat consent is, als wij hen leren wat respect is, als wij hen leren wat gelijkwaardigheid is. Leer het hen én geef zelf het goede voorbeeld!

5. Deel je liefde voor seksspeeltjes met je vriendinnen

Deze tip zag je misschien niet aankomen, maar vrouwen in hun kracht zetten, wil ook zeggen dat je vrouwen in hun seksuele kracht zet! En wat is er nu krachtiger dan een heerlijk orgasme? Een beter cadeau dan een nieuw seksspeeltje voor jouw vriendin, dat bestaat niet! Ja dames, voor mij én voor Ladies Night is het elke dag een beetje Internationale vrouwendag. Voor jou toch ook? 😉